Dawno nie grałem na swoim STE ale w poprzedni weekend przysiadłem do tej maszyny i przy próbach uruchomienia kilku gier, prawie żadna nie wystartowała:
- Turrican 2 załadował się do ekranu z intrem któro jedynie leciało w kółko. Wciskając fire zwykle uruchamiający grę, kompletnie nic się nie działo
- Wings of Death dotarł do logo Thalion i nie reagował na żaden z klawiszy.
- Obsession poprosił o drugą dyskietkę i nawet nie raczył podjąć próby czytania z niej
... ( pozostałych nie pamiętam )
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to to że jakiś czas temu ( w sumie już ze 2 lata ) wymieniłem w tej maszynie TOS na 2.06 ale od tamtego czasu prawie nigdy nie grałem, więc czy to mógłby być problem zbyt nowego TOSu? Fakt, jest on trochę niekompatybilny wstecz, ale z tego co w niejednym miejscu czytałem, to raczej niewiele gier z nim nie współpracuje i jakoś nie chce mi się wierzyć aby taki Obsession był niekompatybilny z 2.06.
Jak ktoś ma 2.06 to poprosiłbym o uruchomienie którejś z tych 3 powyższych gier i informację czy działa z 2.06. Wszelkie inne pomysły co mogło by być nie tak mile widziane :)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.