Czy ktoś z ludzikoof w poście #245 otrzymał już przesyłkę ?
Yup. Dostałem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIDE preorder
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z ludzikoof w poście #245 otrzymał już przesyłkę ?
Yup. Dostałem
Również otrzymałem :) Thx
XEX chodza, podobnie uruchamia się SDX - zauwazylem ze w porownaniu do prototypu przelacznik trybu pracy zostal przeniesiony na przod carta. Czy jest jednak powod dlaczego jest nieco schowany? Np mozliwosc uszkodzenia SIDE w przypadku przelaczenia przy zalaczonym atari?
Długo idzie :/ Jak zaxoniec kiedyś wysyłał w piątek/sobotę to na poniedziałek było :O
Conrad po prostu tak bylo w orginalnym projekcie ,niestety firma z obudowami dala troche dupy i mimo starannego planowania ten przelacznik jest pod obudowa, nie ma ryzyka uszkodzenia przy przelaczaniu.Choc niestety jest to nieco upierdliwe.
Grzeniu, czekajcie a bedzie wam dane, chcesz tracking number? przesylka anyway ubezpieczona a wole zebys ja dostal jak wyzdrowiejesz bo zas popsujesz ;)
No jest mi dane :) Dziś przyszedł. Późnym wieczorkiem będą testy :) A gdzie karta ;) ?
najpierw zaswiadczenie od lekarza ze jestes w pelni sil (umyslowych rowniez)
bez tego nawet nie siadaj ;]
Karta lezy u mnie na biurku sorry , po namysle nie dodalem,
@candle: póki co zaryzykuję ;)
@zaxon: ok.
Do mnie SIDE dotarło wczoraj.
Dzięki.
A przy okazji pytanko - bo jak do tej pory nie znalazłem odpowiedzi: czy i jak dałoby się zrobić backup sparty z SIDE?
Dziś dotarło do mnie SIDE. Mam pytanie:
Czy mając tylko 64kb pamięci. Mogę korzystać z trybu SDX?
Chciałbym podzielić kartę na partycję ale nie uruchamia się FDISK z powodu zbyt małej pamięci.
Czy mogę go jakoś jednak uruchomić? A może da się podzielić kartę na partycje w jakiś inny sposób?
Moja dotarła - dzięki Zaxon
Fajną cechą jest, że nawet gdy SIDE jest przełączone na tryb SDX, można włączyć SIDE loader spod SDX poleceniem CAR lub COLD /C :)
No a jak wrócić do SDX z SIDE loadera? Obecnie, to tylko przez off/on atari?
Inne: czy tylko przez FDISK i wybranie "--" zamiast litery napędu można zamapować napęd np. jako SIO ?
Inaczej nie zadziała: map [drive] SIO [drive]
Candle - Loader fajny, ale brakuje mi:
1. Stronnicowania. Nie mamy PageUP/DOWN. Widziałem w paru programach, że używa się Spacji i Shift+Spacja do przerzucania całego ekranu.
2. By zapamiętywał ostatnie miejsce w ścieżce katalogów. Ciągłe startowanie z root jest uciążliwe.
Pytanko - czy loader EXEów jeśli nie ma wpisu w RUNADR ($2e0) uruchomi grę od adresu = początku pierwszego bloku (adres zaraz za $FFFF)?
1. Stronnicowania. Nie mamy PageUP/DOWN. Widziałem w paru programach, że używa się Spacji i Shift+Spacja do przerzucania całego ekranu.
2. By zapamiętywał ostatnie miejsce w ścieżce katalogów. Ciągłe startowanie z root jest uciążliwe.
I niech to będzie wishlist na wczoraj !
Jacques napisał/a:Fajną cechą jest, że nawet gdy SIDE jest przełączone na tryb SDX, można włączyć SIDE loader spod SDX poleceniem CAR lub COLD /C :)
No a jak wrócić do SDX z SIDE loadera? Obecnie, to tylko przez off/on atari?
Ja używam QMEGa, to poprzez zwykły reset i boot systemowego ATR-a z INIDOS.SYS. Po załadowaniu DEVICE SIDE z config.sys, reszta już idzie po bliźniaczej partycji SIDE.
Czy w trybie SDX jest limit wielkości dysków? Coś mi się obiło 32MB na każdy ale nie wiem czy dobrze mi dzwoni.
@pajero - strzałki w prawo/lewo przełączają całymi stronami ale nie wiem czy o to ci chodzi.
A ogólnie - uratuje mnie ktoś linkiem do programu który ustawi mi na karcie pliki i foldery alfabetycznie? Znalazłem w necie tylko jeden do sortowania po FAT 32 ale nie działa poprawnie.
I na koniec - czy ma ktoś demo The Top Demo 3 w postaci xex/com lub exe?
Maksymalnie 32 MB na każdą partycję SDX w SIDE.
Sprobuj strzalki lewo/prawo (bez controla).
tak jak Lewis pisze lub joystickiem ,lewo, prawo przerzuca ekrany.
w todo jest:
- zapamietywanie pozycji kursowa (wide puntk 2 postulatu pajera)
- sortowanie analfabetyczne katalogow (analfabetyczne, bo zeby nie trwalo wieki, bedzie sortowac do iluś znaków dla wpisu LFN lub sortować pod spodem krótkie nazwy, co w większości przypadków da w wyniku prawie posortowane LFN)
- poprawienie handlera klawiatury
- zmniejszenie memlo o 512 bajtow
w todo jest:
Czyli w planach/w trakcie itp? :) nie wiem co to znaczy "todo"
nie wiem co to znaczy "todo"
aaaa - "to do" :)
Sortowanie alfabetyczne rewelacja. Ale za program do sortowania na kartach pod XP i tak bym podziękował bo pod HxC mam niezły bałagan.
A może ktoś z szanownych użytkowników Sparty Dos x pod Sidem, zrobił by image swojej karty cf i wrzucił do ściągnięcia??
conrad: taki program to np... total commander. wykonuje on operacje w kolejnosci zaznaczenia elementow, wiec przenosisz do tymczasowego katalogu wszystkie pliki, wybierasz w panelu sortowanie alfabetyczne, bedac na pierwszym pliku wciskasz insert i... czekasz az zaznaczy do konca ;) po czym f6 do docelowego katalogu - proste i nie wymaga zewn. narzedzi.
To jest OK dla nowej karty - a jak uzupełniam już wypełnioną? Kasować wszystko i nagrywać od nowa? Trochę upierdliwe.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIDE preorder
Wygenerowano w 0.070 sekund, wykonano 24 zapytań