Czy ktoś z ludzikoof w poście #245 otrzymał już przesyłkę ?
Yup. Dostałem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIDE preorder
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z ludzikoof w poście #245 otrzymał już przesyłkę ?
Yup. Dostałem
Również otrzymałem :) Thx
XEX chodza, podobnie uruchamia się SDX - zauwazylem ze w porownaniu do prototypu przelacznik trybu pracy zostal przeniesiony na przod carta. Czy jest jednak powod dlaczego jest nieco schowany? Np mozliwosc uszkodzenia SIDE w przypadku przelaczenia przy zalaczonym atari?
Długo idzie :/ Jak zaxoniec kiedyś wysyłał w piątek/sobotę to na poniedziałek było :O
Conrad po prostu tak bylo w orginalnym projekcie ,niestety firma z obudowami dala troche dupy i mimo starannego planowania ten przelacznik jest pod obudowa, nie ma ryzyka uszkodzenia przy przelaczaniu.Choc niestety jest to nieco upierdliwe.
Grzeniu, czekajcie a bedzie wam dane, chcesz tracking number? przesylka anyway ubezpieczona a wole zebys ja dostal jak wyzdrowiejesz bo zas popsujesz ;)
No jest mi dane :) Dziś przyszedł. Późnym wieczorkiem będą testy :) A gdzie karta ;) ?
najpierw zaswiadczenie od lekarza ze jestes w pelni sil (umyslowych rowniez)
bez tego nawet nie siadaj ;]
Karta lezy u mnie na biurku sorry , po namysle nie dodalem,
@candle: póki co zaryzykuję ;)
@zaxon: ok.
Do mnie SIDE dotarło wczoraj.
Dzięki.
A przy okazji pytanko - bo jak do tej pory nie znalazłem odpowiedzi: czy i jak dałoby się zrobić backup sparty z SIDE?
Dziś dotarło do mnie SIDE. Mam pytanie:
Czy mając tylko 64kb pamięci. Mogę korzystać z trybu SDX?
Chciałbym podzielić kartę na partycję ale nie uruchamia się FDISK z powodu zbyt małej pamięci.
Czy mogę go jakoś jednak uruchomić? A może da się podzielić kartę na partycje w jakiś inny sposób?
Moja dotarła - dzięki Zaxon
Fajną cechą jest, że nawet gdy SIDE jest przełączone na tryb SDX, można włączyć SIDE loader spod SDX poleceniem CAR lub COLD /C :)
No a jak wrócić do SDX z SIDE loadera? Obecnie, to tylko przez off/on atari?
Inne: czy tylko przez FDISK i wybranie "--" zamiast litery napędu można zamapować napęd np. jako SIO ?
Inaczej nie zadziała: map [drive] SIO [drive]
Candle - Loader fajny, ale brakuje mi:
1. Stronnicowania. Nie mamy PageUP/DOWN. Widziałem w paru programach, że używa się Spacji i Shift+Spacja do przerzucania całego ekranu.
2. By zapamiętywał ostatnie miejsce w ścieżce katalogów. Ciągłe startowanie z root jest uciążliwe.
Pytanko - czy loader EXEów jeśli nie ma wpisu w RUNADR ($2e0) uruchomi grę od adresu = początku pierwszego bloku (adres zaraz za $FFFF)?
1. Stronnicowania. Nie mamy PageUP/DOWN. Widziałem w paru programach, że używa się Spacji i Shift+Spacja do przerzucania całego ekranu.
2. By zapamiętywał ostatnie miejsce w ścieżce katalogów. Ciągłe startowanie z root jest uciążliwe.
I niech to będzie wishlist na wczoraj !
Jacques napisał/a:Fajną cechą jest, że nawet gdy SIDE jest przełączone na tryb SDX, można włączyć SIDE loader spod SDX poleceniem CAR lub COLD /C :)
No a jak wrócić do SDX z SIDE loadera? Obecnie, to tylko przez off/on atari?
Ja używam QMEGa, to poprzez zwykły reset i boot systemowego ATR-a z INIDOS.SYS. Po załadowaniu DEVICE SIDE z config.sys, reszta już idzie po bliźniaczej partycji SIDE.
Czy w trybie SDX jest limit wielkości dysków? Coś mi się obiło 32MB na każdy ale nie wiem czy dobrze mi dzwoni.
@pajero - strzałki w prawo/lewo przełączają całymi stronami ale nie wiem czy o to ci chodzi.
A ogólnie - uratuje mnie ktoś linkiem do programu który ustawi mi na karcie pliki i foldery alfabetycznie? Znalazłem w necie tylko jeden do sortowania po FAT 32 ale nie działa poprawnie.
I na koniec - czy ma ktoś demo The Top Demo 3 w postaci xex/com lub exe?
Maksymalnie 32 MB na każdą partycję SDX w SIDE.
Sprobuj strzalki lewo/prawo (bez controla).
tak jak Lewis pisze lub joystickiem ,lewo, prawo przerzuca ekrany.
w todo jest:
- zapamietywanie pozycji kursowa (wide puntk 2 postulatu pajera)
- sortowanie analfabetyczne katalogow (analfabetyczne, bo zeby nie trwalo wieki, bedzie sortowac do iluś znaków dla wpisu LFN lub sortować pod spodem krótkie nazwy, co w większości przypadków da w wyniku prawie posortowane LFN)
- poprawienie handlera klawiatury
- zmniejszenie memlo o 512 bajtow
w todo jest:
Czyli w planach/w trakcie itp? :) nie wiem co to znaczy "todo"
nie wiem co to znaczy "todo"
aaaa - "to do" :)
Sortowanie alfabetyczne rewelacja. Ale za program do sortowania na kartach pod XP i tak bym podziękował bo pod HxC mam niezły bałagan.
A może ktoś z szanownych użytkowników Sparty Dos x pod Sidem, zrobił by image swojej karty cf i wrzucił do ściągnięcia??
conrad: taki program to np... total commander. wykonuje on operacje w kolejnosci zaznaczenia elementow, wiec przenosisz do tymczasowego katalogu wszystkie pliki, wybierasz w panelu sortowanie alfabetyczne, bedac na pierwszym pliku wciskasz insert i... czekasz az zaznaczy do konca ;) po czym f6 do docelowego katalogu - proste i nie wymaga zewn. narzedzi.
To jest OK dla nowej karty - a jak uzupełniam już wypełnioną? Kasować wszystko i nagrywać od nowa? Trochę upierdliwe.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » SIDE preorder
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 59 zapytań