Czego jeszcze można oczekiwać/potrzebować ?
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Mamy prawie wszystko, SIDE, KMK, SIO2SD, AKI a nawet SID ...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Atari w FPGA
ST jest.
Zakladasz topic w 8bit i odbijasz odpowiedz na wlasne pytanie argumentem nie na temat?
Przede wszystkim brakuje powtarzalnych obudów do SIO2SD / IDE, IDEa, IDE+ i zasadniczo wszystkiego, co nie mieści się w obudowie cartridge. Czekamy na tanie drukarki 3D?
Brakuje jakiegos fachowo zrobionego przedluzacza zlacz : CART i ECI. Takiego zeby mozna bylo podlaczyc KMK+ ale, zeby sobie lezalo w obudowie obok komputerka. Widziale ze Stryker cos kombinowal w XEGS'ie.
Przydal by sie takze rozgaleziacz SIO.
Zakladasz topic w 8bit i odbijasz odpowiedz na wlasne pytanie argumentem nie na temat?
fakt, sorry.
dely, projekt zaczyna sie od obudowy
tymczasem wiekszosc projekt konczy na obudowie
i jest k.u.p.a
Dokładnie Candle! Zgadzam się w 100%. Dlatego ja najpierw biorę do ręki obudowę, i pod jej wymiary projektuję płytkę. Problem wynika z tego, że projektanci nie mają zamiaru wkładać tego w obudowę, robią gołą płytkę i na tym kończą. Nastepnie, jeśli ich praca zostaje upubliczniona, wiele osób próbuje to sklecić. Ale nie zadaje sobie trudu, żeby cokolwiek przeprojektowywać. Zlecają firmie produkującej płytki zrobienie jej as-is... Zwykle nie pasuje do żadnej obudowy.
Dely, z drukarkami 3D to jest kupa trochę. Mam znajomego, który zajmuje się wzornictwem i korzysta z takich usług do prototypowania. I nadaje się to właśnie do tego. Na dłuższą metę te "wydruki" są niestety niezbyt trwałe. Interesowałem się tym bo interesowały mnie obudowy na własny użytek w stylu XL... A o wtryskach nie ma co marzyć - najmniejsza seria aby koszty jednostkowe były rozsądne to parę tysięcy sztuk :(
produkcji na vbxe.
Candle ma 100% racji. Projekt całości zaczyna się od obudowy. Mówiąc ściśle - od projektu obudowy. Potem ten projekt wędruje do firmy, która robi formy wtryskowe. Płacimy jakieś (przykładowo) 300 tys zł, czekamy ze dwa miesiące (jak forma bardziej pracochłonna to i dłużej) i już możemy odbierać gotowe obudowy. Ten czas, oczywiście, nie jest stracony, bo przecież można zaprojektować, zamówić, zmontować i uruchomić prototypowe płytki. :)
jeszcze nie widzialem zeby ktos projekt urzadzenia zaczyna od projektu obudowy ... pewnie malo widzialem :) nie takie rzeczy...
> Brakuje jakiegos fachowo zrobionego przedluzacza zlacz : CART i ECI.
tak
> Przydal by sie takze rozgaleziacz SIO.
tak
w jednym i drugim przypadku z wejsciem na jacka/czincza cokolwiek - do audio in
Jesli chodzi o dopasowanie obudowy to niestety ale dotknęło to jednego z (ostatnich) najlepszych projektów na małe Atari :/ PCB ciut, ciut za małe :/
Produkcji?
ps. tego "a nawet SID" to nie licz, Candle zamknął projekt.
booker: projekt jest uzalezniony od softu i tyle
nie ma softu, nie ma projektu
gadułę o tym przerzuciłem do wątku o SlighSIDdzie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Mamy prawie wszystko, SIDE, KMK, SIO2SD, AKI a nawet SID ...
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 53 zapytań