Zaxoniec zaczyna działać !
http://www.youtube.com/user/zaxoniec#p/u/1/Oel0nYi9_mI
http://www.youtube.com/user/zaxoniec#p/u/0/-vFzu_a8RCk

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

Super sprawa! Pozwala wrócić do korzeni przy pomocy współczesnej techniki. :)

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

3

To zwykły player mp3 :)
Poczekajcie na CAS2SD..... Wykluwa się.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

4

to niech sie wykluje ale zeby cas2sd przyjmowal rozkazy po SIO do odgrywania sciezki dzwiekowej :D

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

5

format .CAS chyba nie obsługuje takowej... Jeśli będzie - nie widzę przeszkód :)

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

6

Duddie, możesz powiedzieć co już masz, nad czym pracujesz i kiedy przewidujesz pierwszy publiczny pokaz ?

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

7

Grzeniu, męczę się nad wyważaniem otwartych drzwi, tj. FAT32.... A dlatego, że nie ma źródeł do SIO2SD. Jest prototyp, który ciągle poprawiam. Męczę się z zapisem w FAT32.

8

Na jakim mcu chcesz to zrobić ?

PIN ready logo

9

ATMEGA644, ale nie wiem, czy nie zmienię potem. Zależy od ficzersów.

10

W takim razię życzę jak najszybszego zakończenia projektu ! Ja czekam z niecierpliwością i jeśli nie było jeszcze chętnych to piszę się na testera ;)

PIN ready logo

11

Duddie napisał/a:

Grzeniu, męczę się nad wyważaniem otwartych drzwi, tj. FAT32.... A dlatego, że nie ma źródeł do SIO2SD. Jest prototyp, który ciągle poprawiam. Męczę się z zapisem w FAT32.

Proszę, napisz do Jakuba. Mi nie odpowiada na e-maile :(

12

A bo to raz pisałem....? Bez odpowiedzi.

13

Duddie napisał/a:

Istnieje wiele dobrych, darmowych bibliotek do FAT-u. Sam napisałem swoją do obsługi FAT-12/16/32, ale niestety w obecjej chwili jest tylko RO. Zobacz tę: http://elm-chan.org/fsw/ff/00index_e.html

Duddie napisał/a:

ATMEGA644, ale nie wiem, czy nie zmienię potem. Zależy od ficzersów.

Polecam zmianę platformy na normalniejszą - ARM. Cenowo również wyjdzie lepiej

Atari 8-bit: 2600, 2600Jr, 7800, 400, 600XL, 800XL, 65XE, 130XE, 800XE, XEGS
Atari 16-bit: 260ST, 512ST, 512ST+, 512STE, 1040STE, 1040STF, 1040STFM, MEGA1

14

Widziałem tę bibliotekę. Problem polega na tym, że właśnie zapis jest problematyczny... Jak wiadomo, uC mają ograniczone, i to czasem bardzo, zasoby. Ale przebrnę i przez to, wiele się można przy tym nauczyć....
Przyjrzę się tym ARM, jakoś nigdy nie było mi po drodze...

15 Ostatnio edytowany przez qbahusak (2011-11-24 21:44:50)

Oj, Duddie, Duddie. Jak szukasz?

git://sio2sd.git.sourceforge.net/gitroot/sio2sd/sio2sd

Wszystko na licencji GNU General Public License (GPL)

A co do armów - weź pod uwagę:
weź to przylutuj
kup programator, ew. jak ma bootloader, to ok,
"trochę" więcej dokumentacji.

Generalnie po co się pchać w coś "z lekka" na wyrost?

Ja rozumiem, przetwarzanie sygnałów, obrazu, itp. ale do przerzucania danych? bo tak? KEEP IT SIMPLE.

16

arm cortex m0/m3 $1
KISS

przechodze na tumiwisizm

17

qbahusak napisał/a:

Oj, Duddie, Duddie. Jak szukasz?

git://sio2sd.git.sourceforge.net/gitroot/sio2sd/sio2sd

Wersja 2.5.

PIN ready logo

18

Przyjrzałem się tym ARMom, ale to nie dla mnie. Nie potrzebuję aż takiej mocy, poza tym przyzwyczaiłem się do AVR Studio, tego musiałbym się uczyć od nowa.....

19 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-25 09:56:40)

Przesiadłeś się na AS5 ?

PIN ready logo

20

[flame]AVRStudio syf! gcc+make+avrdude - jedziemy! :)[/flame]

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

21

Tak, używam AS5.
@epi: co kto lubi....

22

[flame]c/c++ syf![/flame]

przechodze na tumiwisizm

23 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-25 11:15:13)

[troll]
Lubię to!
[/troll]
AVR Studio fak(t) nie rozpieszcza, ale w moim przypadku, gdzie używam ICEa (mk II) nie idzie inaczej :/

Btw. Czy będzie ktoś coś kupował w najbliższym czasie w Farnellu ?

PIN ready logo

24

A co przeszkadza firmware 2.5? Przecież tam fat chyba dobrze działa?

25

Pewnie, że nie przeszkadza. Fajnie, że Jakub K. w ogóle to udostępnił i nic tylko dziękować !

Tak poza konkursem, to bardzo przydały by się źróda 3.0 z ostatnimi poprawkami.

PIN ready logo