BartoszP napisał/a:1. Żartujesz czy kłamiesz w żywe oczy ? To jest grzecznościowa forma : "... Dodatkowo usłyszysz cichy szmer przechodzący
w delikatny chlupot. To będzię sygnał, iż następuje odpływ nadmiaru wody z twojego mózgowia, czyli korzystny objaw
ustępowania obrzęku." ? I to coś o pierdnięciu komara.....ot kultura z którą się nie dyskutuje.
2. Podtrzymuję swoje zdanie z 1.
3. To wskaż co poczytać. Nie wstydź się swojej wiedzy. Gdy podpieram się tekstami ze strony MW, to źle. Cytatami z ich
deklaracji, to też źle. Co w takim razie jest właściwym tekstem źródłowym ?
4. Prosiłem abyś nas olśnił swoją wiedzą a nie jak dziecko mówił: "wiem..ale nie powiem..lalala...".
Nie wiem co ma mnie olśnić ? Że Żydzi byli i są narodem robotnym, który się trzyma razem ? I co z tego ?
Zazdrościsz im ? Masz jakiś kompleks z tego powodu ?
5. Grzecznościowo to pisze się "Ty" a nie "ty" i jeśli chodzi o formę to poziom typowy. Co do treści, to teza, że śmierć
Mosdorfa w obozie wybiela działania np. Falangi jest co najmniej śmieszna. Ale Ty to zapewne jakoś zgrabnie
wytłumaczysz. Tu masz przykład działania współczesnej Falangi: http://falanga-malopolska.blogspot.com/
Banner: "Solidarni z Łukaszenką" i teksty typu: "Myśliciele geopolityczni tacy, jak dr Stanisław Bukowiecki (1867-1944)
czy Juliusz Mieroszewski (1906-1976) zwracali uwagę na konieczność orientowania polskiej polityki wschodniej na
osiągnięcie przez Białoruś (niezależnie od jej ustroju wewnętrznego) możliwie jak największej niezależności od ośrodka
rosyjskiego." są doprawdy fascynujące w kontekście trwającego właśnie procesu Alasia Bialackiego i zamordyzmu,
który tam panuje.
Tak trochę żartując (mając nadzieję, że zrozumiesz):
Kto najbardziej dba o bezpieczeństwo dzieci i samotne osoby w blokowiskach ?
Oczywiście, że blokersi z bejsbolami w rękach.
Bo zaczepiają każdego i dyskretnie postukując kijem pytają: "Masz jakiś problem ?"
I każą oddać wszelkie wartościowe rzeczy bo przecież ktoś może takiego dzieciaka napaść.
I teraz pytanie: Skoro chcą dobrze, to czy należy potępiać ich zachowanie czy też nie ?
Posłuchaj, od kiedy sięgnę pamięcią, zawsze mi się z tobą (z małej litery, w końcu bycie chamem zobowiązuje, no i muszę być konsekwentny) ciężko rozmawiało i nie będę kryć, iż było to zawsze doświadczenie raczej męczące. Tak się złożyło, że dzisiaj miałem trochę luźniejszy dzień zarówno w pracy jak i w życiu i dlatego mogłem trochę poćwiczyć uderzanie głową w mur, bo do tego w zasadzie dyskusja z tobą się sprowadza. Niestety od jutra nie będę miał już tego luksusu i jestem pewny, że jeżeli tylko ponownie spróbowałbym napisać cokolwiek z sensem, w rewanżu otrzymałbym kolejną porcję ciężkostrawnej papki. Tak więc proponuję Ci (z wielkim bólem piszę to z wielkiej litery ale ponownie muszę być konsekwentny) wersję, która Cię uszczęśliwi, czyli:
1 – Wszelkie moje odniesienia do tego, iż środki masowego rażenia zrobiły Ci wodę z mózgu, były szczytem chamstwa i nieokrzesania, bo oczywiście jest to teza z gruntu fałszywa, co dobitnie udowodniłeś w dyskusji. Winny!
2 – Punkt 1 w sposób automatyczny pociąga za sobą punkt 2, czyli – moja retoryka nawet nie miała szans wyjść z szamba. Winny!
3 – Komary oczywiście nie pierdzą, a ja śmiałem użyć tak obrazoburczego określenia. Sam nie wiem kogo tym porównaniem bardziej obraziłem, Ciebie czy te przemiłe insekty? Tak czy inaczej winny!
4 – Wszelkie moje sugestie, że istnieją jakiekolwiek książki przedstawiające ONR w korzystnym świetle są oczywiście wytworem mojej chorej wyobraźni. Winny!
5 – Dlatego też wymaganie od Ciebie tak tytanicznego wysiłku jak dotarcie do tych źródeł, nie mówiąc już o ich przeczytaniu, było dziecinadą oraz perwersyjną prowokacją szytą grubymi nićmi nacjonalizmu. W końcu nie można dotrzeć do źródeł, które nie istnieją. Winny!
6 – Pomoc udzielona Żydom oraz śmierć Mosdorfa w obozie koncentracyjnym o niczym nie świadczy bo przecież wiadomo, że Mosdorf: a) został tam zamordowany za szybko b) został tam zamordowany za późno c) w ogóle nie został tam zamordowany. Niestety za cholerę nie wiem o co Ci chodzi ze śmiercią tego patrioty (od razu przepraszam za tak bluźniercze i nacjonalistyczne wyrażenie jak patriota) dlatego musisz sobie wybrać sam wersję, która jest OK. Oczywiście nie zwalnia mnie to od odpowiedzialności, tak więc ponownie winny!
7 – No i na koniec oczywista prawda objawiona, rozpowszechniana przez GW, TVN i wszelkie światłe media w Polsce. ONR i Młodzież Wszechpolska to czystej wody a) faszyści b) naziści. Co prawda to nie to samo, ale przekaz dla zidiociałego społeczeństwa nie musi być spójny ani tym bardziej logiczny, tak więc ponownie wybierz sobie wersję która Ci bardzie leży pod tezę. Oczywiście winny!
Tym oto stwierdzeniem spinam niczym klamrą wszelkie moje objawy wstecznictwa i zamykam dyskusję z tobą tradycyjnym już – bez odbioru.
Dziękuję za wspólnie spędzone chwile... Na szczęście, póki co odejście z forum uważam za niemożliwe do realizacji. Jeszcze długo tak będzie... Witam.