Świeżo zakupione 520 STE nie chce wyświetlić obrazu. Jak uruchamiam komputer pojawia się biały ekran (około 2 sekund) a potem telewizor informuje o braku sygnału. Sprawdzałem przez composite video. Podłączyłem też przez modulator i to samo. Dioda świeci, stacja startuje i świeci (prosi o dysk). Nie wsadziłem żadnej dyskietki, bo narazie nie posiada, ale wiem że po chwili powinien pojawić się system. Dodatkowo sprawdziłem na wyjściu stereo chinch i wyjściu monitorowym pin2 czy jest dźwięk. Naciskając spację było słychać atarowski poklik. Zauważyłem że ktoś kiedyś chyba wylał kawę, bo widać przy portach drukarki, dysku twardego i monitorowego od strony płyty głównej zaschniętą plamę. czy ktoś wie co może być? W slotach SIMM były 2 kości po 1 MB. Może pamięć jest walnięta? TOS już wyciągałem z podstawek i wsadziłem ponownie, nic to nie dało. Z tymi dużymi układami nie chciałem ryzykować z podważeniem, bo kiedyś pękła mi podstawka na rogu od podważania śrubokrętem.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.