26

A próbowałeś z inną kartą?

27 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-17 10:25:10)

Jeszcze Sandisk 32MB ale jako FAT. Candle pisał, że FAT nie jest wspierany. Efekt o dziwo na ekranie w trybie SIDE Loader ten sam co w przypadku karty 2GB i FAT32.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

28 Ostatnio edytowany przez Jacques (2011-11-17 10:25:21)

To sformatuj na FAT32 i sprawdź.

29

Przy tej pojemności karty Windows XP, 7 nie wspiera FAT32. Linuxa tutaj nie mam. Spróbuję ściągnąć jakieś RescueCD-Live bazujące na Linuxie, może tam da się wymusić.

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

30

Grzeniu, nie mieszaj, po sie robi bajzel. Zostaw poki co karte w spokoju  Po kolei,
SIDE bez karty,
zaladuj flasha ze strony fjc sparta 4.45
zaladuj loader z tej samej strony
Sprawdz czy sie sparta uruchamia poprawnie czyli jak na twoim 2 zdjeciu, jesli tak to karte sformatuj na fat 32 i bedziemy walczyc dalej

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

31

Procedura powtórzona. Dokładnie to samo :/ Zostaje jeszcze wymuszenie formatu FAT32.

PIN ready logo

32 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-11-17 12:02:53)

Spróbuj z inną kartą mi Side działa z następującymi kartami CF:
-transcendt (czy jak to tam się pisze) 8gb x133, 2gb x120,
-kingstone 2gb z kwiatkiem  8gb z kwiatkiem, 8gb z zielskiem ultra cs2,
-sandisk 4gb ultra 30mb (a ta jako jedyna poprawnie działa z ide+ czyli kmk 2.0)

Na kingstone 2gb z kwiatkiem mam 16partycji pod spartą i trwało to może z 5minut zaoranie..

Pokaż ekran jak karta jest rozpoznawana przez side.

33 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-17 12:45:36)

Karta nie jest rozpoznawana przez SIDE. Masz na zdjęciu. k**** poddaje się. p*.* to.

PIN ready logo

34 Ostatnio edytowany przez AS... (2011-11-17 14:23:51)

Wieczorem postaram się odpalić atari i zrobię zdjęcia, albo nawet filmik jak to mi działa.
Dodam że atarka jest Lotharkowo dopalona i wszystko chodzi od kopa.

Ba, side mój, chodził od kopa nawet z Atarką arabską, testowałem chyba Gzynia atarkę arabic version na sv2k11 :P

** jak masz kartę kingstone cf 2gb, to mogę zrobić na "hama" image i podesłać mailem, tylko mam tam z 1,3gb gier/dem itd. itp. ... Oraz ustawione wszystko pod spartą 16partycji, będziesz miał gotowca :P

35

@AS...: Dzięki i nie przesadzaj. Jestem jedyny któremu to nie działa. Działa pozostałym także i tobie. Nie ma co udowadniać.

PIN ready logo

36 Ostatnio edytowany przez zaxon (2011-11-17 14:50:27)

Dobra, ale pytanie, jak ci sparta startuje bez wlozonej karty pamieci , tak jak na fotce 1, czy jak na fotce 2? bo jak na fotce 1 to SIDE jest uwalone i nie ma co kombinowac, wysylam sprawne i tyle.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

37 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-17 15:07:47)

Tak jak na fotce nr 1. Bo właśnie to zdjęcie było zrobione jak nie było karty CF w slocie. 2-ga fotka to z włożoną kartą 2GB Kingston.

PIN ready logo

38

Tyle w temacie, jak zdaze to dzisiaj, jak nie zdaze to jutro wysle ci drugie.adres bez zmian?

39

Tak, adres bez zmian. Dla pewności wysłałem Ci e-maila.

Do pozostałych:
Jak widać Zaxon to ktoś na kim można polegać. Dziś mało takich. Bardzo mu dziękuję za wsparcie i szybką reakcję. To mi się bardzo podoba. Dziękuję !

PIN ready logo

40 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-17 20:45:46)

A teraz mega LOL z placu boju. Ponieważ choroba (angina ropna) doprowadzała mnie do białej gorączki a mając czas wolny zaczałem kombinować to .... przekombinowałem. Ale do rzeczy.

Skromna stacyjka lutownicza 937+ z regulacją temp (pełno takich na Allegro) i w miarę cienkim grotem. Zwykle wystarcza mi do 0.635mm. Temp na 380 C. Kolejne podejście do poprawienia lutów, bo może coś pomoże :-) Naiwny ... No i stało się. Uwaliłem PCB bo walczyłem z zalutowanymi dwoma parami pinów przy xilinxie. Za cholerę nie chciało zejść. Do tego odysacz, topnik + solder wick i przesrałem. Chwilę potem to tak się wkurwiłem, że ścieżki odchodziły same :O Jeszcze synek parzył na mnie i mówił: co się dzieje. Musiało to wyglądac komicznie. LOL. Za chwilę stwierdziłem, że połączę kynarem i oczyściłem z tych uszkodzonych ścieżek. Chwilę póżniej odpuściłem sobie. Można się ubawić. Jestem na chorobowym a w pracy mam hot-aira z odsysaczem. Nie mogłem poczekać do poniedziałku. Po prostu byłem tak bardzo niecierpliwy i wkur…y że jest jak jest. Uwierzcie mi tak lub nie, ale gdyby ta płytka miała smak snickersa zjadłbym ją żywcem włącznie z bateryjką.
Niech to będzie przestroga dla innych. Grzebać ale z głową i umiarem ;)

http://img51.imageshack.us/img51/6310/img3444r.th.jpg

Ciekawe czy teraz coś jeszcze działa choć nie działo poprawnie. Muszę to sprawdzić ... :) LOL

No a teraz można śmiać się do woli :)

PIN ready logo

41

A może Zaxon by naprawił ten egzemplarz... Ech Grzeniu, same falstarty, tak z opiniami na początku "sprawy" jak i z własną naprawą...

42

Zaxon oczywiście dostanie ten egzemplarz.

PIN ready logo

43

i co z nim zrobi?
przybije gwozdziem do plotu?
skoro zniszczyles, powinny byc z tego jakies konsekwencje

przechodze na tumiwisizm

44

W sumie jeśli Zaxon to naprawi, to konsekwencją samowolki powinno być takie brzydkie SIDE z kynarem zamiast ścieżek ;) Skoro Grzeniu nie czekał na naprawę gwarancyjną.

45

Nie naprawe ale  odzyskam  czesci, zawsze to cos.

46

chcialbys cos naprawiac po papraku?
taka plytka nie ma juz zadnej wartosci, a czesci odzyskac - coz - mozna - niektore, tylko to tez stracony czas, za ktory nikt nie zaplaci

przechodze na tumiwisizm

47

Proponowałem Zaxonowi, że po prostu zapłacę mu całość tak jak bym kupował nowe SIDE. Odmówił. Dla mnie to bez znaczenia.

PIN ready logo

48

Candle napisał/a:

i co z nim zrobi?
przybije gwozdziem do plotu?
skoro zniszczyles, powinny byc z tego jakies konsekwencje

Zgadzam się z Candle.
Przecież jak masz gwarancję i zepsuje się Tobie pralką, samochód bądź cokolwiek innego, sam tego nie naprawiasz...
Próbowałeś i .... osobiście na Twoim miejscu zapłacił bym Zaxonowi za 2gą sztukę Side!!

49 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-11-18 12:39:41)

Tak i nie zmienia to faktu, że Candle (i nie tylko on) firmuje swoim podpisem nie działającą i wadliwą sztukę, nie mówiąc o braku współpracy z niektórymi kartami CF (o czym świadczą opinie userów). To nie chińska zabawka za 20 zł.
No i manufaktura na złoconej płytce z technoservisu. To przecież to przerost formy nad treścią !. Candle kiedyś napisał, że płytka wytrzyma bombę atomową. LOL. Płytka (jako całość) nie wytrzymała wysyłki i leżakowania (http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9460).

AS... nie podniecaj się, Zaxon powiedział że wymieni mi nie na nową sztukę tylko na używkę na której sam pracuje.

NADAL PODKREŚLAM WYSOKĄ KULTURĘ USŁUG ZAXONA !

PIN ready logo

50

grzeniu napisał/a:

...Chwilę potem to tak się wkur.....synek parzył na mnie i mówił: co się dzieje. Musiało to wyglądac komicznie....Nie mogłem poczekać do poniedziałku. Po prostu byłem tak bardzo niecierpliwy i wkur…y że jest jak jest. .....No a teraz można śmiać się do woli :)

A ja widzę schemat:  szok , wyparcie, gniew, depresja, akceptacja .... klasyczne objawy :) :) kryzysu po utracie .... ulubionego  sprzętu...