a sie zapędziłem.
no tak. lepiej bylo sie spytac - jak było w łodzi?
Wszystko przez to, ze nadrabiam i zagłębiam wiedze z coraz starszych topicow.
Tak to jest jak sie kupuje ST 20 lat po fakcie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Szczęsliwy posiadacz MEGA STE - i co dalej?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a sie zapędziłem.
no tak. lepiej bylo sie spytac - jak było w łodzi?
Wszystko przez to, ze nadrabiam i zagłębiam wiedze z coraz starszych topicow.
Tak to jest jak sie kupuje ST 20 lat po fakcie.
Co do dysku twardego w MegaSTE, to nie każdy SCSI pójdzie, ten kontroler jest bardzo prosty.
Polecam małą przeróbkę:
http://atari.nvg.org/parity/parity_gen.html
Skoro juz artic odkpał temat, to powiem, że posiadanie dysku w MEGA STE ma raczej sens gdy ktoś chce mieć "oryginał" bez żadnych przeróbek / komp do kolekcji. Wtedy wbudowany dysk w zupełności wystacza, a przynajmniej mi nie udało się go zapchać wrzucając cały dostępny soft. Natomiast jeśli to ma być coś a la "terminator" z wywalonymi bebachami i bez wolnego gniazda to wtedy satan disk itp. i nie ma się co szczypać w żadne SCSI. Tak to widze po 1-2 miesięcznym użytkowaniu/forumowaniu.
A dysków 50PIN to jest pełno, przynajmniej u dojczów i co raz mniej mają problemów z wysyłaniem do Polski więc spoko.
No i sporo tu na forum kolegów, którzy jednak potrafia sie dzielić swoimi 50PIN-owymi zasobami, np. BartoszP :P.
jak masz przelotkę scsi toi nie jesteś uzależniony od dysków 50pin. Nowsze dyski scsi są pojemniejsze i tańsze od 50 pinowych wersji, które są w większości wypadków sprzedawane za kapustę z sufitu nie adekwatną do ich wartości.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Szczęsliwy posiadacz MEGA STE - i co dalej?
Wygenerowano w 0.013 sekund, wykonano 48 zapytań