Witam!
Calkiem niedawno udalo mi sie (nareszcie!) odkupic duze Atari (MegaSTE), a ze ostatnim razem mialem z eSTEkiem kontakt dawno temu mam pare pytan.
1. Planowalem wymienic hdd na cos wiekszego, czy podejdzie kazdy dysk scsi czy trzeba bedzie czarowac? Sadze ze jego wielkosc bedzie oscylowala w okolicach 300/400 Mb.
2. Obecnie zainstalowalem na nim system magic 6.20 (z nakladka Jinne 2.5) i czesto zdaza sie, ze po wyjsciu z jakiegos programu ekran sie nie odswieza i musze albo zrestartowac system lub zmienic rozdzielczosc. Czy ten system tak ma czy cos u mnie jest nie tak?
3. Gdzies wyczytalem, ze sa dostepne programiki wgrywajace przed startem inny TOS. Jak ma sie wtedy sprawa z kompatybilnoscia, no i ktory programik polecacie.
4. Z tego co zdazylem zauwazyc, jest w nim stacja DD zamiast HD, czy byly i takie modele czy cos przeoczylem (jesli tak to na dniach trzeba bedzie sie zrujnowac na HD)?
5. Jak ma sie sprawa z kartami graficznymi do Megi? Czy warto cos dzialac w tym kierunku, bo osobiscie nie mam pojecia jak ma sie sprawa z obsluga podstawowych trybow? Bedzie mozna i je uzyskac wtedy na zwyklym monitorku czy lepiej poszukac sobie czym predzej jakiegos monitorka Multisync lub Amigowego?
Narazie tyle... co mi sie przypomni to poinformuje :)
pozdrawiam