Duddie napisał/a:Tyle, że część użytkowników chciałaby coś prostszego niż Stacja + Atari + SIO2PC + Pecet. Stąd wziął się pomysł pudełeczka z kartą SD, które podłączone poprzez SIO do stacji i po naciśnięciu guziczka zrobi zrzut dyskietki do .ATR....
Nie wydaje mi się, żeby rozwiązanie Stacja + pudełeczko z kartą SD (które trzeba od zera zaprojektować i oprogramować) + Pecet było znacząco prostsze niż Stacja + Atari + SIO2PC + Pecet, zwłaszcza, że ten drugi zestaw występuje w naszych domach dość powszechnie. Dlatego zaproponowałem wróbla w garści jako interesującą alternatywę dla gołębia na dachu.
Btw. obejrzałeś linka od Candle? http://www.softpres.org/glossary:kryoflux
Duddie napisał/a:Wiesz, nie każdemu ten pomysł musi się podobać. A SIO2USB można zrobić w godzinę - to prawda. Ale czy wziąłeś pod uwagę fakt, że scalak FT232RL ma nóżki w odległości 0.6 mm (obudowa SSOP) i nie każdy umie go wlutować w płytkę? Nie wspomnę o QFN, bo tam jest 0.5 mm.
I urządzenia, które produkuje Zaxon, ja, Lotharek i parę innych osób, są dla użytkowników nie mających ochoty na kontakt z lutownicą.... Sugerujesz, żebyśmy zarzucili nasze pomysły i plany, "bo każdy może to zrobić w godzinę"?
Skoro produkujecie, to faza pomysłów i planów już chyba dawno minęła, a zainteresowani mogą zamówić i używać. Podałem jedynie alternatywny przepis dla lubiących zapach smażonych płytek (oczywiście może wpłynąć ujemnie na liczbę egzemplarzy, które sprzedasz, ale to chyba jeszcze nie powód, żeby się unosić - to w końcu hobby, nie? :)).
Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.