Dzień Dybry
Dla jurego, Conrada i innych maniaków Falcona oraz na prośby już nawet nie pamiętam jeszcze kogo:
Wrzuciłem kompletne image dysku skonfigurowanego pod Falcona.
Potrzebujemy kartę pamięci cf 8gb, program usb image tools (działa z xp, nie działa z vistą i win7)
Po ściągnięciu pliku z pigwy, wypakowujemy , wskazujemy w usb image tools gdzie jest obraz i dajemy restore...
http://ftp.pigwa.net/stuff/other/hdd%20 … falcon.rar
falcon.rar
Plik spakowany maxymalną metodą kompresji rarem.
Co mamy na image?
-większość dem i gierek jakie powstały na Falcona, kilkadziesiąt programów narzędziowych.
Mamy xboota a w nim 2 konfiguracje, pod tos-a i pod mint 1.16 ale mint dla procesórów 040 i więcej, mint-a jest skonfigurowany pod kartę sieciową Zaxona, zaorał to AdamK, tylko podłaczyć kartę sieciową i szaleć w necie. Więc jak czegoś brakuje to można ściągnąć bezpośrednio na Falcona na dysk Falconowy.
Wszystko co udało mi się znaleźć i LEGALNIE??! ściągnąć z internetu (hddriver jest chyba jedynym programem komercyjnym i proponuję go zakupić tym co nie mają licencji, ale wiem że jury, piter, adamk i sporo osób ma kupioną licencję...)
Image można potraktować w celach edukacyjnych.
Pod tosem falcon jest również ciekawie skonfigurowany, ma nvdi, jest obsługa urządzeń scsi cdrw/dvd...
Jednym słowem mamy dobrze skonfigurowany obraz dysku Falcona pod tos-a i mint-a.
Szkoda że tyle czasu musiałem się bawić i dochodzić co i jak.
Gdzie w przypadku amigi jak się okazuje jest tego pełno gotowego.
Dziękuję Piterowi i AdamowiK za pomoc ...
Na zdrowie ... I miłej zabawy waszymy Falconami.
p.s.
po sv2k11 wrzucę obraz z mintem 1.18 z obłsugą usb itd. itp.
p.s.2.
dzięki dla Azbesta za pomoc z pigwą!