Mam niestety przykrą wiadomość dla składkowiczów. Wczoraj rozmawiałem z Jagerem via Gadulec i aktualna kwota go nie satysfakcjonuje. Za to co zebraliśmy jest on w stanie odstąpić jedynie źródła programu głównego - bez modułów zewnętrznych! Jak pewnie wiecie Dos Control opiera się zasadniczo na modułach zewn. (vide manual do DC na tej stronie więc z mojej strony nie widzę sensu kupowania samego modułu głównego.
Może się na ten temat wypowie np. Pecuś, który ma zamiar kontynuować Dos Controla - być może jestem w błędzie.
Kol. Jager stwierdził, że włożył dużo pracy w napisanie DC oraz modułów zewn. i kwota, która zebraliśmy wydaje mu się zdecydowanie za niska. Z jednej strony nie dziwię mu się wcale ponieważ napisanie takiego programu zajmuje sporo czasu i to czy wypuści się go za darmo jest indywidualną sprawą twórcy. Z drugiej jednak szkoda, że (jak sam napisał wcześniej) skoro nie zamierza go kontynuwać nie chce pomóc w jego dalszym rozwoju w celu dostosowania do bieżących realiów korzystania z Atari (SpartaDOS X, MyDOS itp.).
Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.