Witajcie poszukuję klawiatury od komputerka MEGA STE lub MEGI , oraz oryginalnej stacji dyskietek , jeśli ktoś by miał na zbyciu proszę o oferty z ceną .
Pozdrawiam .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » KUPIĘ klawiaturę od MEGA STE ......
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie poszukuję klawiatury od komputerka MEGA STE lub MEGI , oraz oryginalnej stacji dyskietek , jeśli ktoś by miał na zbyciu proszę o oferty z ceną .
Pozdrawiam .
A szukałeś....?
http://www.ebay.de/itm/Atari-Mega-ST-ST … 585wt_1185
Dzięki As ale nie mam konta na EBAY a poza tym fakt nówka sztuka ale koszty by mnie zabiły :(
glowas11: ja bede mial zbedna klawiature od mega ste, qwertzy niestety - qwerty amm tylko jedna
wykopalaem pare rzeczy atari i podwojnych moge sie pozbyc :) a klawiatury juz... 4 znalazlem :)
zrobie zdjecia wieczorem i podesle
To znajdź jeszcze klawiaturę qwerty do Falcona :P
As: nie ma :) tzn jest ale jedna - potrzebna ;)
ale AS mam monitor do TT 19" specjalnie dla Ciebie gabarytowo - Atari TTM194 - http://atariki.krap.pl/index.php/TTM194
zona Twoja sie ucieszy - tak jak moja - z tymze moja sie cieszy ze sie pozbyla tego ;)
chcesz ? ;)
As: nie chcesz mi pozyczyc na weekend karte sieciowej - do megi bym se podpial :)
Mogę Tobie pożyczyć kartę sieciową :P
CHociaż dzisiaj chciałem pohasać w necie na falconie :)
AS: a to nie, kiedy odbierasz monitor ? ;)
piter : super podaj mi jeszcze kwotę jaka cię interesuje może na prv. dogadamy szczegóły .
Gdyby "AS" nie reflektował monitorka chętnie go przygarnę :)
piter: jak Ci coś zostanie z tych 4 klawek, a chesz sie pozbyć to też może wezmne - podeślij te zdjęcia plus cene jeśli aktualne.
dzięki!
AS: a to nie, kiedy odbierasz monitor ? ;)
Ale w ramach perwersji:
- to tylko z hadesem (bo śmierdzi i hałasuje oraz jest wielki) i musisz mi jeszcze dorzucić jakąś duża drukarkę, ale musi być wielka!!! :P
To ja tez się podczepie pod pytanie czy ma ktos na zbyciu oryginalna stacje FDD do Megi STe? Koniecznie z ladym guzikiem-rombem ;)
Nadal szukam klawiatury oraz flopa do MEGA STE ........ Jeśli coś wam się gdzieś kurzy dajcie znać .
glowas, dynamike: z czterech ktore znalazlem mam na sprzedaz dwie
jedna w prawie oryginalnym kolorze szarym, kompletna
druga, zolta, jak na zdjeciach i niestety nie ma trzech klawiszy ..
cena ? nie wiem, zaproponujcie cos :)
zdjecia:
http://kni.com.pl/klaw_mega2.jpg
http://kni.com.pl/klaw_mega1.jpg
glkowas: tego TTM194 nie bede sie pozbywal raczej :) do Asa jakby trafilo to tak jak w rodzinie, moglym zawsze wpasc i zona by mi wydala co bym chcial :)
ale mam monitor zajebisty do TT Protar ProScreen TT :) - wymienie chetnie np za karte sieciowa Zaxona :)
Piter więc tak ja oczywiście biorę klawiaturę to bez dwóch zdań oczywiście tą ładną kompletną no i szarą, bo pozostałe dwie są od TT-ki a te mam .Podaj mi tylko cenę bo ciężko jest coś proponować no jeśli już to zacznę może tak : 50pln co ty na to ???Co do monitora mam kartę sieciową na VME RIEBL ale nie wiem czy to by cię interesowało .
Ps. widzę że jedna z tych szarych to qwerty jeśli jest na sprzedanie to ją oczywiście rezerwuję .
a no oczywiscie ze sa od TT, ja jakos nigdy nie klasyfikowalem ich w ten sposob :)
tzn mialy pracowac, ale oczywiscie masz racje i zdaje sobie z tego sprawe :)
a jelsi chodzi o karte RIEBL to ciezko bedzie mi Mege lub TT podpiac .. robic kabelek utp? a moze masz taki ? :)
No niestety kabelka nie mam ale ma swith-a do kompletu który posiada złącze BNC mimo to nie testowałem go w działaniu , pisząc o klawach od TT-ki obecnie w mojej MEGA STE podpiętą mam właśnie taką klawiaturę niestety nie do końca sprawną nie działają mi klawisze alt;A;shift;Control , więc i tak muszę kupić sobie nową a jeśli mam wybór wolę dokupić oryginalną czyli szarą co by to wyglądało OK. Nie napisałeś nic o cenie ????
piter: kolor tej drugiej mi pasuje :) ale braki belek funkcyjnych to już troche lipa, także chyba się nie zdecyduje, a licytować o tą pierwszą się nie będę :P, bo w końcu glowas był pierwszy.
A propos: glowas, a tą swoją popsutą zostawiasz u siebie czy będziesz spylał? bo jakby co to jak za grosze jakieś mogę to od Ciebie zanabyć no chyba, że sobie robisz muzeum :)
dynamite2010: jak będę miał już drugą to nie ma problemu dogadamy się .
glowas: kasa ok, klawiatura jest Twoja, bedziesz na SV ? czy wyslac?
dynamite: to moze jak wezmiesz popsuta klawiature od glowasa, wezmiejsz moja bez belek to skompletujesz jedna dzialajaca?
a propos: ktos wyciagal kiedys klawisze z klawiatury od TT? da sie latwo i bezbolesnie to zrobic, nie chce ryzykowac a ostatnio wszystko czysze wiec i klawisze bym wymyl :)
Piter bardzo łatwo podważasz małym śrubokrętem i wyskakuje klawisz , pod nim jest tylko gumka więc ze składaniem też nie będziesz miał problemu . Co do klawiatury podaj mi na priv numer konta to wyślę ci kaskę i podeślę dane do wysyłki . Co do SV szczerze nie wiem czy się wybiorę raczej nie choć wszystko się może zdarzyć :)
PS : CZYLI KLAWIATURĘ JUŻ MAM WIĘC NADAL POZOSTAJE KWESTIA FDD DO MEGA STE OCZYWIŚCIE POTRZEBUJĘ ORYGINALNEGO Z FEJSEM .
glowas11 <-- uprzejmie donoszę, że tu jest jeszcze jedna
Hospes <-- zamiast oryginalnej nie lepiej wymienić sobie na stację 1.44MB?
uic0Bee dziękuję tak jak pisałem wcześniej klawe już mam czekam tylko na numer konta od pitera co do flopa dokładnie masz rację tylko że często a właściwie przeważnie wiąże się to z koniecznością w ingerencje estetyczną czego pragnę uniknąć jako że w TT mam flopa 1,44 a oba kompy stoją koło siebie dlatego wolę oryginał aby nie psuć wizerunku MEG-i . Pozdrawiam.
piter: faktycznie z dwóch cos uklece. Poczekam tylko żeby glowas dostał swoją. Jak będzie miał dwie przed oczyma swemi, to pewnie popsutą spyli za grosze :P (teraz to pewnie jeszcze skarb), a wtedy jeśli Ty swoją spylisz za podobne grosze -> jedna dobra klawka sie z tego ostanie.
a ta klawka jest 100% sprawna - w sensie czy te belki mimo, że pogubione klikają?
glowas: numer juz poszedl, dzis pakuje kalwiiature, jutro wysylam
dynamike: jako ze dzis bede czyscil swoja klawiature wyciagajac klawisze to wloze je w brakuje miejsce w Twojej i sprawdze, dam znac co i jak
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » KUPIĘ klawiaturę od MEGA STE ......
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 57 zapytań