Witam,
Mam Atari 800xl i sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc aby podlaczyc Monitor LCD od PC do niego??
Jestem nowy w tym 'swiecie', wiec prosze o porade.
Dzieki z gory,
Pozdrawiam
TJ
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Monitor LCD od PC do Atari ?? Mozliwe??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Mam Atari 800xl i sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc aby podlaczyc Monitor LCD od PC do niego??
Jestem nowy w tym 'swiecie', wiec prosze o porade.
Dzieki z gory,
Pozdrawiam
TJ
Część monitorów* ma wejścia Y/C a nawet CVBS, przy innych trzeba kombinować (zazwyczaj gra nie jest warta świeczki...).
*tyle że najczęściej nie są to porządne monitory, a lipne telewizorki LCD "firm krzak" z dodatkowym wejściem VGA.
Jeśli monitor ma wbudowany tuner TV, to zapewne ma też wejście Scart. Do niego możesz podłączyć Atari. I wcale nie musi być lipny, bo robią je wszystkie większe firmy tj. Samsung, LG, Asus itd.
optymalnie, jeśli znajdziesz w "monitorze" S-Video - oczywiście jeśli komp ma układ Freedie - bo z czego pamiętam te egz. miały wyprowadzone sygnały chroma/luma (czyli wspomniany S-Video). Jeśli takie rozwiązanie nie zadziała, to pozostaje kompozyt, lub zewnętrzny konwerter do VGA :) - temat wałkowany na forum bazylion razy :)
Dzieki z gory za odpowiedzi...
Znalazlem sposob...
Konverter z wyjscia na monitor do 3 RCA MALES. przejsciowka 3 rca female z obu stron.. i z atarika 5 pin din koncowka z jednej strony a z drogiej przerobiona na 3 rca male.
dzieki z gory ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Monitor LCD od PC do Atari ?? Mozliwe??
Wygenerowano w 0.013 sekund, wykonano 53 zapytań