Candle, czy to moja iXEGieSka zagrała we filmie?
Znaczy gotowa jest?
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Ultimate1MB
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Candle, czy to moja iXEGieSka zagrała we filmie?
Znaczy gotowa jest?
to co dostałem jest za bardzo preliminary :) :P
moja sztuka też.
Czy prócz krosowania kabli coś jeszcze jest nie teges. Dać se spokój, czy można wykorzystać.
Interesuje mnie 1MB, 4OS. SDX +RTC mam na zewn. (SIDE,KMK,SIC).
jest ok, ale bedzie potrzeba wlozyc troche pracy wlasnej (pare mostkow na podstawce mmu) i poczekac na dedykowany wsad
Czy w temacie coś drgnęło? Bo z postu Ultimate1MB - preorder wynika, że jest za mało chętnych.
hm?
jest gotowe 125 sztuk, kilka u betatesterow od ktorych usilnie czekam na raporty nim zaczne rozsylac
skad pomysl ze malo chetnych?
Czytając ten post tak pomyślałem http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 45#p136745 :)
Candle: a Ty się wybierasz na SV?
Czy sa jakies wiesci w sprawie Ultimate ?
tak, wysylki startuja w poniedzialek (7.11.2011 zeby nie bylo ;) )
Candle mialem pytanko czy bedziesz na SV ? Bo jesli tak to przesylke dla mnie mozesz zabrac ze soba, ja jestem na 100%
stryker bedzie - mowil ze moze wziasc, a w poniedzialek, wychodzi i paczka do niego - jesli chcesz, to doloze do niej twoje ultimate
Acha , w sumie zadna roznica i tak obaj jestesmy z Gdańska :) Jak mozesz to doloz z adnotacja ja sie z nim skontaktuje, bedzie szybciej
wieczor ;] i tak mam jeszcze twojego sic'a nie odebranego... na sv raczej bede wiec ci ci chca odebrac na miejscu niech dadza znac do jutra to mi to Candle podesle.
No ja (niestety? :D ) pamietam o SICu :) I na skutek tych doswiadczen z poczta pozwoliłbym sobie skorzystać z Twojej uprzejmości jeśli można również w przypadku Ultimate
obawiam sie ze bedzie trzeba przeciac 2 sciezki na plycie glownej - RD4 i RD5 - niektore kartridże maja przyrką przypadłość podłączania tych linii bezpośrednio do 5V, co wbrew zapewnieniom producenta układu skutkuje w jego bardzo krótkim życiu - liczonym w minutach
nie mam też możliwości dopchnąć niezbędnych rezystorów do płytki, tak więc przepraszam, ale będziecie musieli to zrobić we własnym zakresie na płytach głownych Atari
po takiej modyfikacji wciąż można wyjąc ultimate z komputera, włożyć standardowe MMU i OS i wszystko będzie działać, ale niestety jest niezbędna aby ultimate przeżyło podłączenie dowolnego kartridża
Producenta którego układu?
Czy instrukcja ze zdjęciami i opisem, co i jak przeciąć/podłączyć, będzie opublikowana na publicznie dostępnej stronie internetowej, do której wszyscy dostaniemy link, czy też będzie trzeba zgadywać lub trwonić twój cenny czas na indywidualne konsultacje?
Nie ma klopotu wazne ze odkryles to na czas :)
ultimate w 800xl
musiałem popełnić ta instalacje, by określić niezbędną długość kabli
do zrobienia - 1200xl
przymiarki do strony:
http://spiflash.org/block/19.html
brakuje jeszcze sekcji dla was istotnych - np instalacjia
i mniej istotnych - programowanie
postaram sie to do jutra ogarnac, ale coz - znowu druga rano - lajf
Instalacja w 130XE, w tym poprawki pod MMU, chroniące przed pożarem Xilinxa.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Ultimate1MB
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 60 zapytań