Witam
Problem może wydawać się śmieszny, ale jestem totalnie zielony, a więc do rzeczy :)
Moim problemem jest kaseta z programem Chaos Music Composer, według instrukcji na stronie A znajdują się:
COS
CMC
Muzyczki przykładowe
Stronie B:
jakis program w Basicu
muzyczki
program odtwarzający
NCOPY
I właśnie nie mam pojęcia jak uruchomić NCOPY, w instrukcji jest napisane" Aby zabezpieczyć się przed niespodziewanym zniszczeniem oryginalnego zestawu należy bezwzględnie wykonać kopię bezpieczeństwa! program NCOPY został dołączony w celu umożliwienia wykonania kopii bezpieczeństwa zakupionego zestawu. Nie może on służyć do kopiowania innych programów!"
Dokładnie według instrukcji planuję zrobić kopię bezpieczeństwa, ale za chiny nie mogę uruchomić tego ncopy ani sam start ani start i option i cload nic nie daje.
Mam nadzieje, że specjaliści od atari szybko mnie naprowadzą jak włączyć ten programik :)
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.