176

Aaa... Stupid me, trzeba się było domyślić :)

177 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-10-06 10:31:35)

Nie taka była idea SIDE ale czy dużym problemem było by dołożenie uruchamiania w trybie SIDE Loader (FAT32) obrazów ATR ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

178

grzebu grzebu w systemie

przechodze na tumiwisizm

179

Fajną cechą jest, że nawet gdy SIDE jest przełączone na tryb SDX, można włączyć SIDE loader spod SDX  poleceniem CAR lub COLD /C :)

180 Ostatnio edytowany przez pajero (2011-10-06 18:13:45)

Zaxon - kiedy wyjdą paczki dla reszty - także dla mnie ?

EDIT - zapomniałem napisać: nie pali się, jeno ca. tydzień który chciałem wiedzieć.

181

Jutro rano, koncze klejenie kartonikow, adresowanie i pakowanie, przepraszam ale naprawde nie moge szybciej.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

182

zax: ja swoja paczke juz odebralem.
wiec nie spiesz sie, nie pali sie ;)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

183 Ostatnio edytowany przez Jacques (2011-10-07 09:13:37)

Altruizm widać kwitnie... ;)

184

Będę w tej puli? Ten tydzień urlopu spędzam na remoncie ale następny mialem nadzieję poświęcić na poznawanie nowej zabawki :)

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

185

Conrad sa, razem z polmetrowym kablem do Usatana, jak ci bedzie dane gubic to pamietaj ze sam chciales ;).

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

186 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-10-07 16:16:21)

OT @Zaxon, nie planujesz uruchomienia produkcji 1541 Ultimate dla komody ?

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

187

Nie, Lotharek mial ponoc robic? Ja robie tylko SD2Iec na komode,

188

Naprawdę miał robić? Byłoby super i oby cena była niższa niż "oryginału" ;)

189 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-10-07 17:10:51)

@zaxon, widziałem na alledrogo twoje sd2iec. ogolnie sd2iec ok ale tylko do exekowych binarek, do calodyskowek sie nie nadaje. musi byc wsparcie fdd. co innego 1541 ultimate :) btw. wydaje mi sie czy podniosles ceny ?

PIN ready logo

190

grzeniu: nie piardol. podpytaj jakiegos komodorowca to ci powie ze cala masa calodyskow jest przerobiona pod potrzeby sd2iec.

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

191 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-10-07 20:32:41)

jellonek: na forach biadolą co innego. wszystkiego nie przerobią.

PIN ready logo

zaxon , mozna jeszcze zamowic kilka sztuk SIDE ? czy to juz koniec

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

193

5szt jest jeszcze na allegro :P
http://allegro.pl/atari-side-cardridge- … 91058.html

194

zaxon napisał/a:

[...]

1. formatujemy karte pod fat32 na PC.
2. Wrzucamy ja w SIDE, side do Atarki, uruchamiamy FDISK

[...]

Na stokowym 65XE  mam komunikat "158 out of memory"

Atari 65/130XE + SDrive + SIO2SD +xc12 ; AMIGA 600 2Mb + CF IDE+HxC SD ; AMIGA 500 +512Kb; C64 + 1541 +mag; klon A2600

195

Bo chyba tryb SDX wymaga minimum 130XE... Ale to niech już potwierdzi ktoś z osób zaangażowanych w projekt, mi się to kojarzy gdzieś z wątku na Atari Age.

196

Zaxon: Ostatnia partia SIDE - ta w której jest egzemplarz dla mnie ;) - wyszła już z UK?

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

197

Jacques napisał/a:

Bo chyba tryb SDX wymaga minimum 130XE... Ale to niech już potwierdzi ktoś z osób zaangażowanych w projekt, mi się to kojarzy gdzieś z wątku na Atari Age.

To jak przygotowac karte CF do pracy z SIDE ?

Atari 65/130XE + SDrive + SIO2SD +xc12 ; AMIGA 600 2Mb + CF IDE+HxC SD ; AMIGA 500 +512Kb; C64 + 1541 +mag; klon A2600

198

Na PC sformatować na FAT32 i wrzucić sobie binarki (pliki com, exe, xex), które będziesz mógł uruchomić spod SIDE loadera.

199

Pecus napisał/a:

Zrobie, zrobie (choć ostatnio strasznie mało czasu).
Przydała by się do tego tylko specyfikacja APT .... drac030 co Ty na to ??? :)

I jak tam, jakieś wieści? :) Zaxon sugerował by naciskać (żart) :D

200

A zabrałem się w ten weekend, ale niestety moja żona pracowała, a po mnie dziecko chodziło, więc było ciężko i powstał tylko szkielet. Liczę, że następny weekend będzie bardziej spektakularny.

P.-S. Prosiłem tutaj o gotową procedurę odczytu sektora z SIDE, albo jakieś dokładniejsze dane techniczne (jak mapowana jest karta CF w pamięci atari - bo odczytać z karty to już nie problem).
I nie pisać mi tu że na łatwiznę idę :) , nie te czasy, skoro jest gotowa procka, to po co wymyślać ją po raz kolejny...

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.