Sikor napisał/a:Amun-Ra napisał/a:Ukraść oprogramowanie można jedynie wraz z nośnikiem fizycznym.
Pozwolę sobie się z tym niezgodzić. Jak widzę jest tu sporo złodziei w czystej formie - jellonek, Amun-Ra... Tak, złodziei.
Bredzisz. Przyczepiłem się jedynie używanej przez was nomenklatury. Kradzież musi być fizyczna.
Przez nielegalne skopiowanie programu narusza się prawo własności. Zrobienie kopii
to jednak coś innego niż włam do sklepu i kradzież pudełek. Dlatego programy komputerowe mają
*osobny* paragraf. Rzeczy można ukraść, program (via net, etc) jedynie uzyskać.
Pozwalasz sobie się z tym niezgodzić. Masz prawo. Ale formuowanie bezpodstawnych oszczerstw na tej
podstawie wymaga wyjątkowej ociężałości intelektualnej. O strzelaniu sobie tym samym w stopę (ewentualne problemy prawne) nawet nie będę wspominał. Bo pewnie masz na to dowody, prawda? Nie, nie masz.
Sikor napisał/a:Tak, zaraz powiecie: nośnika nie ukradłem. G..o prawda, ukradliście przede wszystkim czas wydawcy, za który on zapłacił grupie ludzi tworzącej program.
Bredzisz. Niczego nikomu nie ukradłem/nielegalnie pozyskałem.
Sikor napisał/a:pozdrawiam wszystkich p..ch złodziei i w tej sprawie zgadzam się w 100% z Jurym.
Ja natomiast pozwolę sobie złodziei nie pozdrowić.
Atari 8-bit: 2600, 2600Jr, 7800, 400, 600XL, 800XL, 65XE, 130XE, 800XE, XEGS
Atari 16-bit: 260ST, 512ST, 512ST+, 512STE, 1040STE, 1040STF, 1040STFM, MEGA1