Wczoraj pobawiłem się do późna SIDE w trybie SDX - 4 partycje założone i sformatowane, stuff przeniesiony, jedynie config.sys zaczytuję z SIO2SD a cała reszta już idzie z partycji systemowej SDX na SIDE. I działa to rewelacyjnie, wielkie podziękowania dla wszystkich zaangażowanych w projekt oraz szczególne dla Zaxona, za włożony trud pracy :)
Urządzenie jest zgrabne (jak zwykły cart), potwornie szybkie, udało mi się uzyskać odczyt w granicach 88 KB/sek, słowem rewelacja!
Następnym krokiem będzie przygotowanie sobie "custom SDX-a" z własnym config.sys i urządzenie będzie już w pełni niezależne od SIO.
@Pecuś
Jedna rzecz by się przydałą, mam nadzieję, że czyta to Pecuś... Mianowicie programik MSDOS "widzący" partycje SIDE, po prostu żeby mieć ten świetny loader do gier uruchamianych z SIDE w trybie SDX. Bo SIDE loader jest fajny, ale gdy wykorzystuje się SIDE w trybie SDX to MSDOS ma o wiele większe możliwości (wybór partycji, wykorzystanie własnych długich nazw dla plików z pliku MSDOS.DAT, itp.)
A i jeszcze coś... Był jakiś programik do odtwarzania filmów (słynny Matrix) na KMK/MYIDE... Gdzie mogę to znaleźć jak i sam film w strawnym dla niego formacie? ;)