Witam,
Mam Atari 800xl i sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc aby podlaczyc Monitor LCD od PC do niego??
Jestem nowy w tym 'swiecie', wiec prosze o porade.
Dzieki z gory,
Pozdrawiam
TJ
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Monitor LCD od PC do Atari ?? Mozliwe??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Mam Atari 800xl i sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc aby podlaczyc Monitor LCD od PC do niego??
Jestem nowy w tym 'swiecie', wiec prosze o porade.
Dzieki z gory,
Pozdrawiam
TJ
Część monitorów* ma wejścia Y/C a nawet CVBS, przy innych trzeba kombinować (zazwyczaj gra nie jest warta świeczki...).
*tyle że najczęściej nie są to porządne monitory, a lipne telewizorki LCD "firm krzak" z dodatkowym wejściem VGA.
Jeśli monitor ma wbudowany tuner TV, to zapewne ma też wejście Scart. Do niego możesz podłączyć Atari. I wcale nie musi być lipny, bo robią je wszystkie większe firmy tj. Samsung, LG, Asus itd.
optymalnie, jeśli znajdziesz w "monitorze" S-Video - oczywiście jeśli komp ma układ Freedie - bo z czego pamiętam te egz. miały wyprowadzone sygnały chroma/luma (czyli wspomniany S-Video). Jeśli takie rozwiązanie nie zadziała, to pozostaje kompozyt, lub zewnętrzny konwerter do VGA :) - temat wałkowany na forum bazylion razy :)
Dzieki z gory za odpowiedzi...
Znalazlem sposob...
Konverter z wyjscia na monitor do 3 RCA MALES. przejsciowka 3 rca female z obu stron.. i z atarika 5 pin din koncowka z jednej strony a z drogiej przerobiona na 3 rca male.
dzieki z gory ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Monitor LCD od PC do Atari ?? Mozliwe??
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 54 zapytań