Szybko przyszlo,hmm.
Ok tu filmik jak na szybko podzielic i ustawic karte pod SIDE.
http://www.youtube.com/watch?v=VX-G5Th3GOU
1. formatujemy karte pod fat32 na PC.
2. Wrzucamy ja w SIDE, side do Atarki, uruchamiamy FDISK
3. Pod fdisk wybieramy inicjalize disk, kasujemy zawartosc karty czyli Y, enter,
4. Fat 32 partition Yes
5. APT size to nowy rozmiar karty dla Sparty, (ja mialem karte 512 wiec dalem polowe),Enter i przechodzimy do ustawiania partycji pod Sparte:
6. Partition, create new, mozna zmienic BPS na 128 lub 256 ale nie polecam,
7.Po ustawiniu partycji nadajemy im nazwy dyskow A,B,C itd, max 16
8. Kazdej partycji mozna nadac indywidualna nazwe co potem przydaje sie przy montowaniu partycji np 23 pod 1.
9.Na koniec z menu disk wybieramy Write table, Yes,Yes, close disk, return to dos.
10. pod sparta formatujemy partycje i gotowe.
Teraz zeby zadzialal side loader podlaczamy karte do czytnika w PC i ponownie ja formatujemy pod FAT 32. Bedzie widoczna tylko czesc karty, np. gdy podzielilem moja 512 na pol to pod Windowsem bedzie widac tylko polowe .
Po formacie mozemy sobie skopiowac xex,exe, com na karte, pozakladac foldery itp.
Karte wkladamy w side, przelacznik po lewej stronie dajemy do gory,po wlaczeniu atarki powinien pojawic sie SIDE loader i pliki nagrane na karte. Poruszanie po menu klawiszami kursora i enter albo joystickiem.
Powrot do SIde loadera, wciskamy okragly klawisz i potem reset w atarce i jestesmy spowrotem w Side loaderze.
To tak na szybko, bedzie obszerniejszy manual.
Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993