Yeach
Już prawie się przekonałem aby dotknąć się do amigi.. :(
Wiem że jest tutaj paru amigowców :(
Mam już z dwa/trzy lata amige 1200 060 75mhz 64mb fast ram, ponoć działa :P, jest wszystko oprócz hdd.
(ale to nie problem ).. jest ten jakiś super zasilacz amigowy, wszystko jest w oryginalnej budzie.
Od czego zacząć?
-znacie jakieś dobre strony z image kart cf na amigę, słyszałem parę razy jak ktoś się chwalił że tam to jest tak łatwo, wszystko jest gotowe w sieci, robi się tylko image na kartę i wio.
Czy przejściówka amiga vga załatwi sprawę, czy będę przeżywał horror jak to się miało w przypadku Falcona? Czy Amiga potrzebuje tak jak Falcon ultra specjalnego monitora???
I mój tv lcd może nie dać rady? Z falconem daje radę :)
Jak się włącza/wyłącza 060, jest do tego jakiś przełącznik???
na karcie jakaś zwora?? Karta to blizzard jakiś tam 060
Dodam że nigdy nie użytkowałem i nie miałem amigi, więc ostrzegam mogę zadawać debilne pytania, na poziomie bezrobotnego :P
**Uprzedzam że to moja pierwsza i ostatnia amiga, amigowcem na pewno nie zostanę,tak naprawdę chcę ją odpalić pobawić się i chwilę, a później wywalę ją (na allegro bądź tego typu portal)
*** nie chce iść na fora amigowe bo skończy się to pewnie tym że zaraz amige 1200 060 porównam do falcona 060 i jak mi nawrzucają to napisze że dema amigowe i tak działają szybciej na falconie :P