Salout : Ściągnąłem sterowniki z tej strony ale przy ich użyciu w ogóle mi nie chciała działać, następnie ściągnąłem sterowniki ze strony artic-a wroc i na tych działa tzn. działa tak jak widać na foto , dziwi mnie też to że opcja 65k jest niedostępna czyli tryby graficzne z tą ilością kolorów, załączam filmik który to demonstruje " rozdzielczości wybieram poprzez NVDI i przy okazji czasem robi się jeszcze coś takiego jak pod koniec tego filmiku .
http://www.youtube.com/watch?v=Tvy9Tz53JH4
Ps. jak widzicie błędy w wyświetlaniu są zawsze niezależnie od trybu pracy karty .
Mazi: To jest karta dedykowana do tego sprzętu teoretycznie pobór mocy bym raczej wykluczył tym bardziej że nie tylko ja korzystam z takiej grafiki a u innych działa OK . Obstawiam albo brak wiedzy z mojej strony " kwestia instalacji, ustawień", albo faktycznie walnięta pamięć , czasem przy starcie wywalał błąd typu adresowania do pamięci no i oczywiście wtedy karta się nie uaktywnia po resecie z reguły jest OK .
ATARI 800XL/65XE/800XE/520STm/Mega2/520STe/FALCON 030 14MB RAM Roland MT32 i wiele innych zabawek :)