Kupiłem od ZXONA ww kontroler, i mam problem z wczytywaniem gier,dem itd. W znakomitej większości wywala mi napis " memory conflikt ". Próbowałem na 130, 320 i 1 mega, bez skutku. Proszę o pomoc i podpowiedż, bo w sumie niewiele o nim wiem. Niestety instrukcja jest po angielsku. DLACZEGO!!!

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

2

Memory conflict to chyba od uruchamiania xexów pod SDX. Spróbuj je ładować przez X.COM, np.

X RIVERRAI.XEX

Najlepiej jednak użyć loadera w rodzaju SDINIT.

Btw. IDE Plus 2.0 to chyba robili JŻ i KMK, a nie "ZXON"?

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1752055915

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

4

Mimo iż sprzedawał to Zaxon to KMK 2.0 :)
I Draco najlepiej będzie zorientowany w tym temacie :)

5

What Epi said. Dodatkowo zaktualizuj Rysiu sobie bios do najnowszej wersji, która zawiera loader fajli - nie będziesz musiał używać SDX. Natomiast jeśli chcesz używać koniecznie, to rozwiązaniem jest świetny soft - MSDOS.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

6 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2011-09-08 19:13:50)

Gdzie można zassać?
:)
A już widzę u drac30.

Dzięki za pomoc, wieczorkiem"przysiądę fałdów".