1

Rozpoczynam zapisy na ostatnie już 21 płytek IDE Plus 2.0 pozostałych w rezerwie. Siedem z nich jest w wersji B i te zostaną zmontowane tylko ze złączem krawędziowym PBI, bez listwy do płaskiego kabla. Ich cena będzie niższa o 10zł. Reszta jak poprzednio. Zapisy będą trwały do wyczerpania zapasu, ale wpłaty i wysyłki będą mogły ruszyć już w sierpniu.
Zapraszam, bo następnej szansy może już nie być.

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

2 Ostatnio edytowany przez Montezuma (2011-07-12 09:14:07)

Prosze o 2 plytki (pelne wersje dla 800XL wraz z tasmami). Wyslalem tez wiadomosc PM.

ATARI 65XE + SIO2BT
http://atari.pl/hsc/ad.php?i=22.3

3

Jedną do XE proszę.

4

po ile one chodziły? po 180 pln + wysyłka?

nie bardzo rozumiem co znaczy B, możesz wyjaśnić?

też piszę się na 1 sztukę do130XE, ale pełną wersję i najnowszym firmware...

tylko wpłata w sierpniu

5 Ostatnio edytowany przez Simius (2011-07-12 18:22:21)

Wersja B różni się od C tylko brakiem listwy stykowej do taśmy. Dla 130XE nie ma to żadnego znaczenia. Interfejsy są wysyłane zawsze z najnowszą dostępną wersją firmware.

Aktualny status

6

Zamawiam 1 sztukę - interfejs do XE.

7

A czy którąś z wersji B lub C da się w stosunkowo prosty sposób podłączyć do PBI wyprowadzonego z XEGS w postaci CN50?
Przyznaję że nie śledziłem rozwoju IDE+2, więc sorki jeżeli temat był już omówiony.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

8

Z tego co mi wiadomo simius będzie dostępny dopiero od 22 sierpnia, więc być może trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość.

KMK
? HEX$(6670358)

9

tabelka aktualna? jak sprawy się mają?

10

Jeśli złącze CN50 jest zgodne pin w pin ze standardowym PBI, to da się połączyć w prosty sposób, przy pomocy złącz zaciskanych na taśmę. W obu wersjach jest to możliwe.
Tabelka jest aktualna.

11

Informacje poszły na PM.

12

ale ale, dostałem IDE zaksona... i mam pytanie, a co to za fuszerka? chodzi o baterię... co za kretyn to wymyślił, żeby baterię wlutowywać do płytki i to jeszcze jak? jeśli interfejsy nie zostąły jeszczee wykonane to może by to jakoś poprawić?

13

bezrobotny napisał/a:

ale ale, dostałem IDE zaksona... i mam pytanie, a co to za fuszerka? chodzi o baterię... co za kretyn to wymyślił, żeby baterię wlutowywać do płytki i to jeszcze jak? jeśli interfejsy nie zostąły jeszczee wykonane to może by to jakoś poprawić?

oddychaj głęboko, a co chodzi???
Czemu nazywasz kogoś kretynem???

14

bezrobotny napisał/a:

co za kretyn to wymyślił, żeby baterię wlutowywać do płytki

Trudno to będzie ustalić, bo proceder jest tak stary, jak płytka drukowana.

15

A co to jest IDE zaxona?

16

Pewnie to IDE Plus, które zaxon sprzedał...

17

Pewnie tak.....

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

18

Zabrzmiało jak odruch Pawłowa

19

wysłałeś?
czy czekasz na najnowszy firmware?
bo jeśli nie wysłałeś to ja bym prosił z najnowszym firmwarem o którym pisze dracotrub w poście niżej...

20

w poscie nizej?
dracotrub? :D

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

21

A w luźno w temacie, czy jest szansa na IDE Plus 2.0.1 dla XEGS? :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

22

bezrobotny napisał/a:

wysłałeś?
czy czekasz na najnowszy firmware?
bo jeśli nie wysłałeś to ja bym prosił z najnowszym firmwarem o którym pisze dracotrub w poście niżej...

przeca upgrage firmware mozesz sam zrobic

Atari 65/130XE + SDrive + SIO2SD +xc12 ; AMIGA 600 2Mb + CF IDE+HxC SD ; AMIGA 500 +512Kb; C64 + 1541 +mag; klon A2600

23

zrobiłeś wałek?