Witam,
Na nowo atari i falcon mnie zaskakuje, zeby nie pisac ze jest to monolog o co wczesniej zostalem juz posadzony to jednak pragne opisac moje doswiadczenie z instalacja Easymint'a. Zrobilem w ten sposob ze odlaczylem drugi dysk IDE i podlaczylem dysk SCSI na ktorej partycji pragnalem zainstalowac minta. Proba instalacji z napedu MO wersji 1.72 zakonczyla sie ponownie na tym samym etapie o czym pisalem wczesniej. Dlatego zrobilem w ten sposob ze stworzylem katalog AUTO do ktorej wgralem nvdi oraz extendosa zeby sprobowac zainstalowac z plytki starsza wersje 1.6, tutaj nastapilo pierwsze mile zaskoczenie gdyz instalacja na dysku scsi z NAEsem powiodla sie i nie wystapily wczesniejsze klopoty.
No to podjalem ponowna probe ciagnalem jeszcze raz z netu wersji 1.63 i 1.70. Wrocilem do swojej standardowej konfiguracji czyli podlaczylem ponownie dysk IDE na ktorym wczesniej mialem minty a pojawialy sie te klopoty co pisalem w pierwszym poscie.
Puscilem instalacje 1.7 z wersja Mint-a 1.16.3 i tutaj nastapilo zdziwienie gdyz wszystko zaczelo przebiegac normalnie bez zatrzymywania sie na biaym ekranie. zatem przerwalem instalecje gdyz w wersji easymint-a 1.72 jest ten sam kernel i wrocilem do proby instalacji ponownie z napedu MO wrsji 1.72 a ktora wczesniej uzywalem do intalacji na hadesie i TT i teraz juz be zadnego klopotu instalacja jest w toku .
Czy ktos jest mi wstanie powiedziec dlaczego tak sie dzieje, no chyba ze musi byc NVDI i Extendosem bo tylko tym sie roznil katalog auto w porownaniu do pierwszej proby opisanej w pierwszym poscie.
Pisze prostu zeby ktos trafiajac na podobny problem zaoszczedzil czasu, ja stracilem caly wieczor i upgrade do wersji 1.18 zostanawiam na jutro (w sumie juz na dzisiaj wieczor :) )
Pozdrawiam
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE