Czołem, na sprzedaż stacja XF551 do XL/XE z napędem 5.25" Mitsumi i ROMem wymienionym na hyper-XF(A) Stefana Dorndorfa. Na życzenie mogę wymienić z powrotem na wcześniejszy ROM Atari REV7.7.
Procesor i8050AH i WD1772-PH. Stacja sprawna, długo przeleżała w szufladzie, ale przy wymianie ROMu ostatnio przetestowana przez sformatowanie dyskietki pod SDX4.42 i zabootwaniu menu hyper-XF. Po więcej testów proszę pisać.
Obudowa wyraźnie pożółkła, czyli idealny przedmiot do retrobritingu.
Stacja ma naklejkę po pobycie w serwisie "BIT" w Gdyni. Być może tam naprawiono jej dźwignię - na zdjęciu widać że jej przód jest wzmocniony nakrętką, a może tam wymieniono jej ROM na REV7.7?
Zasilacza brak (mam tylko jeden na dwie stacje jakie mam jeszcze oprócz tej), pewnie każdy wie od jakich innych sprzętów Atari pasuje.
W komplecie jedna dyskietka - w niej sformatowana pod SDX.
Cena 200zł z odbiorem w Zielonej Górze lub 215zł z paczką priorytetową. Kto pierwszy ten lepszy. Płatność musi wpłynąć do 29.08 abym zdążył wysłać paczkę przed wyjazdem na urlop, a za kaskę zatankować auto :) Przy braku wpłaty bierze drugi oferent.
Przy braku chętnego stacja pójdzie wkrótce na Allegro.
Kabel SIO +10zł
Zdjęcia:
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--