I tak o to w moje ręce dostał się USATAN. Tyle że jak na razie wyzwala we mnie piekielne emocje. A dokładniej Atari i próby przygotowania dysków do pracy. Korzystając ze strony:
http://artur.ataritt030.info/dysk.html
HDUTIL 7.51 i biorąc pod uwagę iż mam TOS 1,62 ustawiłem: boot partycję C jako 27MB a pozostałe 8 partycji po ok 470MB. W Compatybility ustawiłem TOS (pojawił się komunikat iż jetem copatybilny z TOS 1.04 jeśli to istotne). Następnie hdriver.sys wgrałem na partycję C. No i po resecie widzę dysk C i żadnych dalej partycji. Doczytałem się iż powinna być opcja w TOS pokazująca pozostałe partycje (które w hdutilities widzę te utworzone przeze mnie 8 pozostałych partycji) ale nic takiego w moim niemieckim TOS nie ma. Jest Landwerk anmelden co oznacza zmianę nazwy dysku i est Anwendung Anmelden co podobno oznacza instalowanie programów (zresztą i tak jest nieaktywne). Oprócz tego jest jeszcze Arbeit sichern co kurka wodna wie co oznacza.
Z ciekawszych rzeczy sformatowałem drugą kartę SD w hdutilities jako DOS w całości i od tej chwili HDUtilities przestał ją widzieć. Po sformatowaniu na PC na fat32 nadal jej nie widzi.
Tonę.