Joł!
Mam pytanie do autora Seban/Slight czy projekt jest cały czas rozwijany czy juz umarł(dlaczego ???).
projekt nie umarl :-) Co prawda nie jest na razie rozwijany :( buuu... poniewaz ostatnio bark mi bardzo czasu. Zmienialem prace... w nowej robocie zarzucili mnie od razu projektami :( myslalem ze bedzie wiecej luzu, ale sie pomylilem... jedyny czas jaki moge poswiecic projektowi to czas wolny w domu... a tego wiele nie pozostaje. Jednak wszystko jest na dobrej drodze.... musicie sie niestety uzbroic w cierpliwosc. Nie moge oddac w wasze rece szajsu ktory bedzie sie kaszanil, bo bedziecie tylko zli i projekt po prostu upadnie... coz z tego ze dostarcze wam sam hardware... mysle ze bedzie z tego niewiele pozytku. Mam zamiar wypuscic urzadzenie z podstawowym oprogramiwaniem. Mam nadzieje iz starczy wam cierpliwosci :-) Projekt jest zrelizowany na razie na plytce uniwersalnej i musze zamowic pierwsze plytki prototypowe.... a to niestety troche kosztuje :( Ale powoli widac swiatelko w tunelu.
Jeżeli brak ci jakis czesci od komodorek to mam kilka sprawnych(C64C;C64G) i moge je przekazac na szybkie ;) rozwijanie sie projektu...
prawe mowiac szkoda sprawnych C64 :-), ja szukalem uszkodzonych kilka udalo mi sie kupic ze sprawnymi SID'ami. To jedyny uklad ktory jest wykorzystywany z C64 :-). Jezeli jednak podczas dalszych prac odparuje mi moja kolekcja SID'ow to bede sie do Ciebie musial usmiechnac :-)
ps2. czy posiadasz wiecej zdjec ww projektu, czy odtwarzales juz jakas muze z C64,128..., czy jest juz jakis programik do odtwarzania :) muzy,
pozdr.
Wiecej zdjec nie posiadam, ale moge wykonac jezeli kogos to interesuje
Muzyczki z C64 juz byly odtwarzane na tym wynalazku. Powstal nawet bardzo prosty konwerter z formatu PSID na format .XEX
Aby posluchac muzyczki wystarczy wybrac odpowiedniego PSID'a z kolekcji HVSC (http://hvsc.c64.org) dokonac konwersji moim syfiastym programikiem. Zamienic wszystkie odwolania z $d400-$d41f (tam sie znajduje SID w C64) na $d500-$d51f. Potem nalezy tylko uruchomic powstaly plik XEX i juz gra. W przyszlosci wszystko bedzie sie odbywalo z automatu :-) Ale to bedzie juz spory kawalek softu do napisania :-)
Wesja gotowa w formie carta bedzie dostepna z niespodzianka :-) Po ukonczeniu projektu wszystkie schematy oraz soft beda udostepnione ze free.
uff... ale sie rozpisalem :-)
pozdrawiam serdecznie
Seban/SLIGHT