Witam wszystkich maniaków Atari. Od 2 miesięcy za sprawą Atari przeżywam dzieciństwo na nowo. Niedawno wpadł mi w ręce zestaw 800XE z XC12 i kilkoma kasetami. 2 z nich są nagrane w systemie Atari Hard Turbo System Studio Komputerowe DT" CENTRUM-WARS" antresola w Warszawie. Do zestawu nie było żadnego kartridża jedynie sam magnet ma dodatkowy kabelek i to wszystko. System polega (prawdopodobnie) na wgraniu najpierw loadera który znajduje się na początku strony. Po wgraniu go pojawia się czarny obraz z tym loaderem wciskam spacje lub return i "coś" ładuje nie wiem co bo obraz cały czas jest czarny słychać piski i nic się nie wgrywa. Zaznaczam że czynność tą robiłem przy użyciu 2 innych magnetofonów (CA12 i XC12) gdyż ten dołączony do zestawu nie działa poprawnie. Proszę pomocy. Jestem nowy na forum i szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem. Może jest ktoś z okolicy co mógłby pomóc. Z góry dziękuję.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.