1 Ostatnio edytowany przez Lampart_28 (2011-07-12 19:03:26)

witam mam pytanko, z racji ze często by sprawdzić jakiś program grę na atari korzystam z odtwarzacza mp3 podłączonego do XC12 które trochę mi miejsca zabiera na biurku mam pytanie.
Czy mogę wymontować sama płytkę z magnetofonu wraz z kablem SIO wszystkie inne kabelki ( po za tym do mp3)  odcinać i czy będzie mi to w całości działało? bo bym to ładnie w uniwersalną obudowę zabudował.
Wiem ze jest schemat takiej płytki ale nie mam talentu by samemu wykonać takie "cudo"

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

2

Bedzie, tylko styk od play polacz na stale.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

3

Daj spokój magnetofonowi i zrób (kup) sobie sio2pc.

4

Tak swoja droga jakis dualizm u kolegi  wystepuje, raz lubisz wgrywac i sluchac z magnetu a teraz chcesz go popsuc i wpakowac w nijaka obudowe uniwersalna zastepujac nia ladna i pasujaca wzorniczo orginalna,  cos mi tu nie pasuje. Hmmm....

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

5 Ostatnio edytowany przez Lampart_28 (2011-07-13 15:15:35)

zaxon, ja mam 3 magnetofony, dwa działają jako kaseciaki a jeden jako mp3 i kończę już powoli etap użytkowania odtwarzacza mp3 jako źródła  wgrywania  do Atari gdyż mam prawie wszystko to co chciałem mieć na kasetach , i próbuję zminimalizować ten twór jakim jest fuzja magnetofonu z mp3.
z MP3 do Atari będę korzystał ale znacznie rzadziej więc chcę go zmniejszyć ot cała zagadka.

a jestem zbyt tępy by zrobić sobie samemu taką płytkę jak a magnetofonie wg wzoru p. Soboli

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

6

No to ci wczesniej poradzilem przeciez, wytnij kable od glowic, zasilanie silnika, zlutuj na stale styki od play i bedzie hulac.

7

wiem zaxon ze poradziłeś, ja Ci tylko odpowiedziałem dlaczego chcę taki manewr wykonać. Dzieki za pomoc.

8

no problem, polecam sie.