...tak, tak, tak! To działa. Jako alfa tester po tygodniowym użytkowaniu tegoż wynalazku stwierdzam, że to jest to. Dostałem od Pasia soft, który powstał w wyniku modyfikacji oprogramowania przeznaczonego dla innego (?) interface'u obsługującego CD ... A i oto co zastałem:
* CDx32 (podłączany jako SLAVE) - na 100% wystarczy zwykła KMK/ rom v1.4 - przynajmniej na tym przeprowadzam testy
* format CD powszechnie stosowany na grzybie (PC - dla niedokształconych 8O :D )
* odczytują się nawet CD od dziadzia Waska (lecz nawet to nie poprawia CRC zawartych tam danych 8O :D :D :D )
* soft obsługuje wszystko, albo prawie wszystko czego nam potrzeba; czyli subdir na CD, oraz podkatalogi SpartaDOS X (nie testowałem tego pod kontrolą innych dosów;-)
.... całość wygląda tak; z CP odpalamy CDREAD.COM, który umożliwia nam kopiowanie softu z CD do dowolnie wybranej lokalizacji. W operacji pomaga nam całkiem znośny file manager....
BUGS: (oczywiście chodzi o w/w soft, nie sprzęt)
* poprawnie kopiuje pliki do ok. 500kB
* file manager nie dopuszcza możliwości zaznaczenia większej ilości plików, więc trzeba siedzieć przy kompie i naciskać return. . :D :D ; choć i tak soft ten jest bardziej w fazie eksperymentu, gdyż sam autor interface'u onegdaj twierdził, iż cedeka obsługiwać to nie będzie;- (przynajmniej tak mi powiedział).
BUGS HARDWARE: (prawdopodobnie)
* całość nie obsługuje wszystkich typów napędów - tzn. jeśli wiem, że LGx32 działa, to każdy taki działać powinien - zresztą to samo można odnieść do HDD obsługiwanych przy pomocy w/w - KMK dla przykładu nie lubi dysków IBM. ...i to dobrze, bo są to dyski, które zazwyczaj lepiej jest omijać "stromym łukiem gotyckim" i najlepiej jest na takiem "położyć żur koherentny prosty" ... :D :D .
... mam jeszcze soft do CD_Audio, lecz nie zostałem upoważniony przez autora do jego (softu) rozpowszechniania.
* ... i na koniec;- jak tylko dorwe YerzmYeYa to wrzuce to grześ na net ... albo; Dely? jest tam kto???