od przedwczoraj lezy na poczcie, czekajac na odbior ;)
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SIC!Cart preorder
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
od przedwczoraj lezy na poczcie, czekajac na odbior ;)
1x 1mb arrived! :)
thank you very much
Można się jeszcze zdecydować na 4 mbit?
Oczywiście
cart odebrany. słitaśny.
Sic bez obudowy z podstawką ZIF ;-) z zestawem wypalonych gierek ;D .. niestety do XL nie wlezie ... chyba ze przez jakaś przejsciowkę lub IDE2 ...
widze ze rozne kosci mozna wsadzic , stryjek mozesz zrobic liste ?
wklej se w zwykly notatnik sicflasha to zobaczysz liste ;p
A to ze danej kostki nie ma to nie problem bo masz ewentualnie do wyboru 3 opcje programowania gdy flasha nie wykryje tak wiec wszystkie na 5V powinny chodzić ...
Trzy posty tam:
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 50#p122150
Patrząc na Space Harrier - macie odpowiedź, dlaczego chciałem mieć 1MB, ot maruda ja taka.
Pajero marudzisz...
Mozna dodać jeszcze jednego flasha... ale to juz dodatkowe koszty wieksza plytka itd...
Pisalem tez z candle o RTC ...
Cart jaki jest taki jest... dla DIP'ow idealny :-)
Jak namowiecie Candle'a to wam zrobi cart 64Mbit (a byl chetny na takowego) i koszt nie bdzie duzo wiekszy... tyle ze juz tam nic nie wyjmiesz i nie wsadzisz do niego (w sensie pamieci.)
A tu bylo zalozenie ze mozesz sobie te pamiec wyjac i zaprogramowac np. kostki do ste...
ps. jak napiszesz kilka takich gier jak space harrier to ci takowego carta na 1MB zalatwie ;D za free
ps2. w najnowszym numerze atari user jest art "sic cart review" czytal to ktos ? : http://www.atariuser.com/latest_issue.htm
Obydwaj macie rację... ;) Bo z jednej strony, jeśli byłoby 8 mbit, to być może byłaby potrzeba wkrótce 16 mbit, itp... A z drugiej strony... To, że jest 4 mbit a nie 8 mbit w kontekście popularnego na zachodzie Atarimaxa i produkcji na niego, okazało się być mocno niefortunne, jak ze Space Harrierem, któremu SIC! nie sprosta...
Jacques - naprawde jest on tam bardzo popularny ? Skad masz takie info ?
bo do tej pory nic innego niz atarimax wlasciwie nie bylo dostepne?
stryker: często ktoś coś pisze na Atari Age o Atarimax, zaryzykuję stwierdzenie, że na zachodzie jest popularny ;) I w wątku o Space Harrier również sporo ludzi pisze jak to sobie zaprogramowało carta obrazem SH i śmigają w grę ;)
Hmm, jest na zachodzie popularny.Sam mam kilka. I bez obrazy ale jeszcze troche SICowi brakuje do Atarimaxow.
Ale czy ja gdzies napisalem ze atarimax jest do dupy a sic de best ? ;D
To sa dwa rozne swiaty i naklady....
Ale zbaczamy z tematu :-)
Zaxon gdyby nie bylo SIC'a to pewnei SIDE tak szybko by nie powstało ...
A czy ja mowie ze jest zly? Sorry poki co wole atarimaxa ktory nie ma muzyczek. logosow i grafik a za to dziala i to szybko.
Nie będę sie z tobą sprzeczał .... bo by sie to mogło zamienić w małą "wojne" ...
I widze nie uzywales siccarta.... bo mozna tam tez odpalac gry bez tych "udziwnien" ;] ... a jakby ci czegos brakowalo mozna by bylo pewnie dodac/zmienic... ale oki
Atarimax jest fajny :-) a SIDE jeszcze lepsze ;-) (oby)
gwoli scislosci
side bylo skonczone kiedy sic byl tylko w glowie stryja
a ze zaxon zabieral sie do tematu jak pies do jeza - coz
ja tam mam znizke
to tak jak kupowanie 2 produktow, gdzie drugi kosztuje 50% ceny - tylko po co mi ten drugi?
albo podchodzimy uczciwie do tematu, albo lykamy markieting jak mlode pelikany
Nie łykamy, mono kupił pięć i rozeszły mu się zanim jeszcze przyjechały do Polski.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SIC!Cart preorder
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 64 zapytań