51

Ja tam bym się napił Sikorówki.  Tyle się o niej nasłuchałem dobrego...

Co więcej chętnie bym zanabył pewną niedużą porcję, w atrakcyjnej cenie. :)

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

52

Hmm, tez slyszalem legendy o tym napitku. Sikor maruda ale produkty robi dobre, koszulki super, ostatnia gierka tez mnie wciagnela na dobra chwile, to i Sikorowki warto by sprobowac.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

53

Sikorówki na party nie będzie. Tyle. Wybrani mogą skosztować poza party. Tyle. Jak widzę - foch sikora - fochem ogółu. Niech będzie - tyle. Inn - nie jestem pępkiem świata, ale jak ktoś mnie wkurza - po prostu reaguję. Tyle. Sikorówka nigdy nie była na sprzedaż i pewnie nie będzie. Tyle.

Sikor umarł...

54

Zlikwidować Alkohol. Wcale. Zlikwidować Papierosy. Wcale.

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

55

Zycie, bierz przyklad chocby z Beatlesow, wiedzieli kiedy zejsc ze sceny .

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

56

PunBB bbcode test

57

Mimo wszystko życzę udanej zabawy przy wódzie.

Sikor umarł...

58 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2011-07-05 18:14:04)

"Zlikwidować Alkohol. Wcale. Zlikwidować Papierosy. Wcale." <-- to był cytat z Kononowicza, zauważyłem zbieżność w formie budowania przez Ciebie odpowiedzi. "Tyle." (by Sikor) i "Wcale." (by K. Kononowicz).

59

Co do trunków - za kołnierz nie wylewam. A z Twojej wypowiedzi będącej cytatem z Kononowicza wynikało jasno, że jesteś za. Proste czy zbyt skomplikowane dla Ciebie?

Sikor umarł...

60

Słowo "zlikwidować" oznacza nie spożywać. Chyba że "zlikwidować" poprzez spożycie?

Czy Ty w ogóle wyczuwasz ironię w tym co się pisze?

61

Ale po zlikwidować dałeś "wcale", więc jesteś za ;)

Sikor umarł...

62

jedno musze Ci przyznać Sikor...w jakis pokrętny sposób motywujesz ludzi do robienia czegoś na atari lub z myślą o atari... Zatem, czas zrobić video na Sikora :P

gep/lamers^dial

63

No to czekamy na video :P
Już dawno nie widziałem video by lamers :)

64

@gepard: wiedziałem że to kwestia czasu :) materiału masz tyle, że starczy na kolejne odcinki rodem z "moda na sukces" =)

65 Ostatnio edytowany przez Dracon (2011-07-05 20:03:39)

A pamieta ktos demo ze starych czasow ('93-'94), ktore (chyba) napisali SWORDzi aby Sikor wyplacil im kase za ich hity (cosik im zalegal) ??? 
Ciekawa pamiatka, i dowod, ze juz wowczas Pawel potrafil nietypowo inspirowac do... produkcji.
Kurcze, zapomnialem nazwy tego demosa... :-/  Pamietam tylko, ze byla srednia grafa i sampl z tekstem "Sikor, oddaj kase!" ;)

66

typu "Wałęsa dawaj moje 100 milionów":D

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

67

Dracon napisał/a:

A pamieta ktos demo ze starych czasow ('93-'94), ktore (chyba) napisali SWORDzi aby Sikor wyplacil im kase za ich hity (cosik im zalegal) ??? 
Ciekawa pamiatka, i dowod, ze juz wowczas Pawel potrafil nietypowo inspirowac do... produkcji.
Kurcze, zapomnialem nazwy tego demosa... :-/  Pamietam tylko, ze byla srednia grafa i sampl z tekstem "Sikor, oddaj kase!" ;)

Sikor płać ???
Jakoś tak to było i był w to chyba zamieszany Maciooś :P

68

o, chętnie zobaczę, bo widzę że mnie coś ominęło :) ma to ktoś?

69

Klik!

I Ty zostaniesz big endianem...

70

http://www.danbailey.net/wp-content/uploads/2011/06/not-a-single-fuck.jpg

;)

There's special place for me in hell. It's called the throne.

71

@Mesława, piękne ;P
Intro, nie demo. List gończy. A skan na nim to zrzut z VIF-a (o ile lamerstwo wie, co to jest/było), robione u Alexa w domu ;)
A pamiętacie jak Swordzi nie wypłacili swojej części za muzykę Mikerowi? ;P

Sikor umarł...

72

Ale brudy zaczęto wyciągać... Panowie! Nie bronię tutaj Sikora, (mam określony stosunek do jego ostatnich działań/wypowiedzi), ale żeby jakieś takie rzeczy wyciągać sprzed kilkunastu lat? To trochę dziecinne.

To może raczej skłócić większość ludzi, bo za dawnych czasów było takich niesnasek sporo, a chyba nie o to chodzi, żeby teraz zrobić wypominanie dupereli sprzed lat. Jakiś czas temu z radością zaobserwowałem, że zaniknęły stare (nazwijmy po imieniu: dziecinne) antagonizmy, ludzie zaczęli się sympatycznie integrować, a wyciąganie takich staroci może tylko to popsuć.

73 Ostatnio edytowany przez Dracon (2011-07-06 17:45:11)

macgyver napisał/a:

Ale brudy zaczęto wyciągać... Panowie! Nie bronię tutaj Sikora, (mam określony stosunek do jego ostatnich działań/wypowiedzi), ale żeby jakieś takie rzeczy wyciągać sprzed kilkunastu lat? To trochę dziecinne.

Mac, litosci!!!  Niepotrzebnie sie spinasz, przeciez ten "list gonczy" podobnie jak "konkursy Sikora" to produkcje z przymruzeniem oka! I nie chodzi tu o "brudy" tylko tak mi sie skojarzyla ta pierwsza produkcja z kultowa postacia Sikora, ktory juz dawniej inspirowal... :D  :P

Co do pytania Vasca o "klony", wystarczy uwaznie czytac forum - jedno i drugie, aby "wylapac" kto jest takim sobie "wirtualnym bytem". ;) Ja naliczylem co najmniej dwoch takich, stworzonych do "robienia szumu", co sam autor przyznaje w pamietnym (hehe) wywiadzie - pod koniec.  :>
Tak wiec to kwestia kojarzenia i checi, a wszystko okaze sie jasne. Przy czym nie sugeruje, ze sprawca wszystkich moze byc jedna osoba, na pewno jest ich wiecej... A co do samych "klonow", to nie mialem na mysli tylko "slawnego" CePe... :>

74

a ja tam lubie sikorowke..nic tak nie rozklada na podlodze ;-)

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

Ja też.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.