witam ostatnio zakupiłem magnetofon CA12 wydawało mi się ze wszystko ok z nim -nigdy nic nie było w nim kombinowane nie był otwierany itp ale- chcę wgrać grę poprzez niego( gra na 10000% działa) podłącze ten magnetofon załączę grę-najpierw bot error potem shelf test ,poprzewijam kasetę w tym magnetofonie kilka razy i gra pójdzie i potem już każda się wczytuje . Gdy na "zimnym" magnetofonie próbuję wgrać grę- zanim pojawi się bot error słychać bardzo bardzo ciche wczytywanie- po "rozgrzaniu" magnetofonu dźwięk jest ok podczas wgrywania gry ,czym to się ma? jakimś wzmocnieniem sygnału czy paskami? paski wydają się być ok przewijają super lepiej niż mój drugi magnat (XCA12)który wczytuje wszystko.

liczę na sugestie ale nie typu kup sobie sio2sd

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

2

Twardziel jestes z tymi magnetami. Bierz poprawke ze ten sprzet ma swoje lata, wiec:
Mozliwosci:
-gniazdko SIO czy nie zasniedzialo?
- pasek napedowy
-zasniedzialy przelacznik funkcji w srodku,
-kondensatory elektrolitycznie wyschly
Ogolnie to po zmianie magnetu warto te kasete tak czy inaczej przewinac, walki i glowice wyczysciles izopropanolem?

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

3

wałki głowicy wyczyściłem spirytusem.

gniazdo sio zaraz oczyszczę.

Twardziel nie Twardziel- prędzej sentymentalista.

i co z tego że magnetofon to przeżytek dla wielu  z Was-Nas  ,podobno konie to też przeżytki a ludzie się nimi zachwycają."koń więcej kosztuje niż waży" a magnetofon ?......ma większą duszę niż SD....

4

Podstawowa sprawa, pisales na AOnline ze masz adapter kasetowy  do mp3, sprobuj na nim, bedzie wiadomo od razu czy to wina mechaniki czy elektroniki magnetofonu.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

5 Ostatnio edytowany przez Lampart_28 (2011-07-03 19:57:44)

w piątek ten magnetofon dostałem na początku myślałem ze zwalony- rozruszałem go przeczyściłem gicior 12 gier wczytał super. dziś wróciłem po weekendzie do domu mówię zapuszczę Swat-a i kiszka dobra przeczyściłem głowice, styki gniazdo. zaraz zobaczymy.

Jeśli teraz wgra bez problemu kilka gier- to ok ale jutro ( po "odstanu") zobaczymy z kasety i z adaptera.

edyt- podłączyłem adapter kasetowy na wyjętej klapce i zobaczyłem ze klapka jest krzywa( zapewne od sprężynki bo ta była w zestawie) . Podczas wgrywania gry poprzez adapter dźwięk był cieniutki (pisk) gdy dotknąłem adapter ten nie był dobrze obsadzony w swoje miejsce-po dotknięciu dźwięk od razu był prawidłowy. Teraz z magnetofonu który służy mi jako MP3 atari wyjąłem klapkę założyłem sprężynkę i podłączyłem do pacjenta- włożyłem kasetę dźwięk jest mocny gry się wgrywają. Chyba to była wina klapki na kasetę.

zaxon  dziękuję za udział w temacie na chwilę obecną pomogłeś mi bardzo. THX