226

Candle, ale vbxe w wersji z wyjściem VGA nie było by "za drogo" bo wtedy od ceny odejmujesz cenę konwertera RGB->VGA albo różnicę między normalnym LCD z VGA a monitorem LCD z wejściem RGB :-)

227

Candle napisał/a:

jesli chcialbys wspomniec o firmie bogart - szkoda klawiatury [...]

Wiedząc to i owo o tamtejszej technologii, procedurach i wykonywanych urządzeniach, a przy tym znając z forum Twój, że użyję tego słowa, "asertywny" sposób wypowiedzi, pozwolę sobie na lekkie powątpiewanie w Twoją relację. Tym niemniej chętnie pomogę wyjaśnić ewentualne zastrzeżenia, jeśli będziesz uprzejmy podać jakieś szczegóły.
Co zaś się tyczy frajdy z samodzielnej dłubaniny, to w zupełności rozumiem. Także robię niejedno dla czystej przyjemności. Może tylko nie skarżąc się potem na bolące członki. :)

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

228

marekp napisał/a:

Candle, ale vbxe w wersji z wyjściem VGA nie było by "za drogo" bo wtedy od ceny odejmujesz cenę konwertera RGB->VGA albo różnicę między normalnym LCD z VGA a monitorem LCD z wejściem RGB :-)

Dokładnie..
Bardzo chętnie zrobię przedpłatę "z góry" na kolejną wersję vbxe :)

229

Simus, płytka miała 6 warstw, pokrycie cyna (zalecane dla bga z małym rastrem) - wyjeli z opakowania i zaczeli bawić się w pitu pitu z drukarką do pasty
no i cóż - kulki się zlały - olaboga - nie da się - układ zepsuty -  producent zrobił za mały, ja zrobiłem pady za małe a w ogóle to nie możliwe
więcej to może przy jakimś spotkaniu ;)

przechodze na tumiwisizm

230

Spotkanie może się zdarzyć, lub nie, a tymczasem chciałbym skonfrontować Twoją jednostronną opinię z wersją drugiej strony. Dlatego będę wdzięczny, jeśli podasz mi przynajmniej nazwę firmy lub projektu. Żebyśmy obaj wiedzieli, o czym rozmawiamy.

231

bardzo łatwo sprawdzić gdzie pracuje

przechodze na tumiwisizm

232

Skoro tak, to czemu nie sprawdziłeś?
A poważnie - w takich przypadkach dobrze jest, jak informacje są aktualne i bezpośrednie. Co do wyciągniętych skądś z internetu takiej pewności nie ma. Krótko pisząc - wiem, gdzie pracujesz, ale chciałbym to potwierdzić.

233

dziwią mnie twoje metody - przesłuchanie jakieś?
jeśli nie chce podawać szczegółów to pewnie dlatego, że obowiązują mnie jakieś regulacje i nie ma wielkiego sensu ciągnąć za język - skoro wiesz gdzie i jesteś w stanie sprawdzić w rzeczonej firmie, o jaki projekt chodziło, to chyba nie ma sensu dalej tego roztrząsać na forum
firma się nie popisała - to wszystko
płytki których nie poskładali, poskładała firma z Żerania - mimo braku urządzeń do badania jakości połączeń pod bga

przechodze na tumiwisizm

234

Candle napisał/a:

dziwią mnie twoje metody - przesłuchanie jakieś?
jeśli nie chce podawać szczegółów to pewnie dlatego, że obowiązują mnie jakieś regulacje i nie ma wielkiego sensu ciągnąć za język

Nie przesłuchanie, tylko proste potwierdzenie tego, co, jak sam piszesz, nietrudno sprawdzić. A jeśli nietrudno sprawdzić, to w kontekście tych regulacji, co to Cię podobno obowiązują, i tak już wystarczy, więc do niczego więcej Cię nie prowokuję. Póki co, czekam na komplet informacji.  Czas na wnioski przyjdzie potem.

235

prototyp, niestety wciąż czekam na parę części

http://spiflash.org/SoundBoard/soundboard-prototype.jpg

przechodze na tumiwisizm

236

Nice, szkoda ze skonczy w szufladzie...

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

237

A skąd ten wniosek?

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

238

Candle, a na jakie części czekasz?

239

Jer, ram - ma byc dzisiaj, kondki 3.3u/6.3v 0805, no i stabilizator ldo na 2.5V (NCP699)

przechodze na tumiwisizm

240

miałem nadzieje zrobić jakiś filmik, jak to działa, no ale cóż - nie starczyło czasu

chociaż parę obrazków:

http://spiflash.org/SoundBoard/soundboard-setup.jpg

http://spiflash.org/SoundBoard/soundboard-closeup.jpg

jak widać, nie obeszło się bez poprawek na pcb, no ale w końcu to prototyp
najważniejsze, że gra - i to ślicznie

przechodze na tumiwisizm

241

to kiedy rusza preorder ?

242

Candle przepraszam za offtopic ale widzę że masz funai podłaczone do Atari czy to idzie po kompozycie?
Ja właśnie kupiłem funai19" na aledrogo i oczekuję na niego. Mam pytanie czy wyślesz mi kilka zdjęc jakości obrazu, w sensie czy obraz jest na jakimś przyzwoitym poziomie? dzięki i sory jeszcze raz za offa.

243

Kiedy preoreder i jaka orientacyjna cena (trzeba by zacząć zbierać)?

244

Nieźle ! Jak tak dalej pójdzie będziemy mieli Atarkę w FPGA/CPLD !

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

245

pueołdeł to nie wiem kiedy
secon: z funaja to ma znaczek z przodu - cala reszta to lg, funaj dawno w smietniku (kupilem rozbitka po obudowe, bo graty mialem)

przechodze na tumiwisizm

246 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2011-10-18 21:28:14)

Projekt jest świetny ale przywoływanie i odniesienie do Gravisa z jego licznymi wadami wrodzonymi chyba nie jest dobrym pomysłem ;-) No chyba, że mamy "bujać" się z emulacją np. POKEYa :-)

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

247

A jakie sa "wady wrodzone" gravisa? Bo nie zauwazylem . Jesli sie odwolujesz do emulacji SB to po pierwsze nie bylo az tak zle, po drugie emulacja OPL na PCM nie jest zadaniem banalnym, a po trzecie POKEY zostaje na miejscu - czyli tak jakbys mial tandem GUS + SB. Ja tak mialem i sobie chwalilem (nie liczac kosztow tego rozwiazania)

248

@wieczór: jedną z tych wad właśnie opisałeś ;)

Czy dobrze zrozumiałem że SoundBoard nie będzie miał emulacji POKEYA onboard ?

PIN ready logo

249

pokey zajmuje 270LE - kompletny, jak fabryka dala
zrobilem go wieki temu jeszcze na spartanie2, wiec ocb?
ja tam nie wiem jakie wady mial gravis, jesli chodzi o emulacje czegokolwiek, to nie robil jej gravis, tylko sterowniki do niego, czyli soft
emulowac soundblastera mozna sobie jednym kanalem gravisa, a opl, coz - wlacz sobie winampa i odpal neverending story - zobaczysz jak fajnie zazyna sie emulacja opl na czymkolwiek wspolczesnym

przechodze na tumiwisizm

250

Pytanie brzmi po co emulować pokeya jak jest oryginal na pokładzie? Rozumiem że były problemiki z praca w tandemie?