Zacytuje:
Tak mam rozpracowanego TOMSa znaczy stację
Kiedyś naprawiałem i za przyzwoleniem właściciela narysowałem schemat w/g połączeń na płytce.
Potem wykonałem elektronikę (mam płytkę działającą)
Zaxon przysłał scalaki które zamówiłem (PORT, sterownik, procesor kupiłem u nas)
Na oryginalnym napędzie chodziło, mam kilka innych, swoich,
ale nie chciało wystartować no i leży. To znaczy jest odczyt,
zapis ale opcja formatowanie wykonuje się po chińsku. Głowica bardzo powoli i długo wykonuje
przejścia z ścieżki na ścieżkę i przekroczony czas oczekiwania na wykonanie polecenia skutkuje błędem.
Niewątpliwie to niewłaściwy napęd i nie wiem jak to przysposobić
W/g schematu JERA jest kilka drobnych różnic w zasadzie mało istotnych ale jednak.
Mam wszystko co trzeba.
Owszem podeślę, nie jest to tajemnica a jak ma się przysłużyć ludzikom niech się cieszą
Poszukam w archiwum ....na PC.... :) bo jest to gdzieś na dysku już zeskanowane
Schematy są dosyć rozwlekłe i jest tego dużo ale dzięki temu łatwo się zorientować jak
poszczególne bloki działają i jak są zbudowane.
Oczywiście schemat całościowy dopełnia reszty i jest zasadniczym
Mam też moje notki o różnicach ze schematem JERA więc całość podeślę i powalczcieNAPĘD... NAPĘD.... tego potrzebuję do szczęścia
--------------------------------------------------
Dołączony jest też opis wyregulowania sterownika WD dotyczy stacji CA2001
Nie zmienia to postaci rzeczy bo w TOMSie jest ten sam sterownik i wyregulować można go tak
samo nie posiadając przyrządów pomiarowych w postaci oscyloskopu i tym podobnych
---------------------------------------------------------
Wyświetlacze i przyciski są zmontowane na osobnej płytce i pionowo włożone do głównej
Montaż na goldpinach + usztywnienie by się nie chwiało jak się naciska na przyciski
http://stryker.pigwa.net/zenon_toms_720/