z rw test: writing: 5519 B/sek, reading 8443 B/sek
W to, to nie wierz. Zegarek VBL-a nie cyka podczas transmisji :)
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » KMK/JZ IDE+ 2.0 już jest i działa.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
z rw test: writing: 5519 B/sek, reading 8443 B/sek
W to, to nie wierz. Zegarek VBL-a nie cyka podczas transmisji :)
No dobra :) ,wiec jest tak samo szybko jak wczesniej z pathowanym AtariOs pathem Hijja ktory mialem , wlasnie przekopiowalem twoje filmiki w te i nazad, maximum SIO chyba osiagniete.Cool.
Offtop, szukalem wlasnie hdd dyskow 2.5 cala tak do 10 giga na EvilBay i ceny jak z kosmosu, jest jakis limit wielkosci podlaczonego dysku??? Bo taniej wychodzi kupic wiekszy.
Taniej wychodzi kupić przelotkę CF.
Zgadza sie, tyle ze dzisiaj mialem pare zonkow z przelotkami, ide2 i kartami i wrocilem do HDD . Zreszta to bylo drugie co zrobilem gdy dostalem prototyp ide2. Podlaczenie CF z przelotka. Akurat kart i przelotek u mnie dostatek. A z starym dyskiem 6 giga toshiby wszystke 3 kmk2 dzialaja bezproblemowo.
Mam mały zonk.... na atari 130XE .. IDE działa ... http://unimor.info/kmk/130XE/
Na Atarce z 65SC816 juz mi to samo ide nie smiga zadobrze ;/ ... ukazuje sie tylko to co na fotkach: http://unimor.info/kmk/65xe_1mb_65sc816 … covox_ttp/
Rozumiem problem ze sprzetem ? Gdzie szukac przyczyny ?
----------------
I jeszcze wynik rwtest z karta CF 1GB
Wyciągnij moduł z 65CS816, włóż na to miejsce zwykły CPU i sprawdź, czy działa. Jeśli tak, to będziesz wiedział, gdzie tkwi przyczyna. A co z tym robić dalej, to już się zobaczy.
Spróbuje podmienic procki ... przyznam sie ze przewody w tej atarce mogą być troche przydługie...
I możliwe ze bedzie problem jak u Dely'ego ? Jak w tej odpowiedzi ;> http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 38#p123738
Dobra 65sc816 zdemontowany, wsadzony 6502 i atarka chodzi...
Pytanie....procek był montowany kilka lat temu... i czy przyczyna moze byc ze jeden z układów 7400 jest HC a drugi 7474 LS ... ? Patrząc na te rozwiazanie: http://hardware.atari8.info/65816.php ...
Wina moze byc po stronie 74HC00 ? Czy raczej mało prawdopodobne ?
Raczej mało prawdopodobne. Bez pomacania analizatorem przyczyny na 100% się nie potwierdzi.
Mam 816 (WDC) i nie zauważyłem problemów z IDE+
Uaktualnienie BIOS-u do wersji 0.7 u mnie na stronie. Plus ściąga do menu głównego.
Zaxon (czy ktoś), mógłbyś może sprawdzić, czy SIO ciągle chodzi z indeksem 0? Bo zrobiłem mały eksperyment... :]
Drac,
ostrzegam że mam kilka kmk 2.0 :P
Na razie dzięki Pinokiowi udało mi się odpalić spartę :P
To było wczoraj, qmeg 4.04 nie działa z kmk 2.0 ide i spartą 4.43 ..
Przynajmniej w mojej zwykłej Atarce 130xe :)
Jutro będę trenował "aktualizację" do 4.44..
p.s.
aby nie było:
- sprawdzałem i tak samo się dzieje na 2szt kmk 2.0 ide , dysk 2,5 w jednej przykręcony w 2giej bez dysku...
p.s.2 JESZCZE RAZ DZIĘKI ZA TAK ZAJEBISTĄ SPRAWĘ JAKĄ JEST KMK 2.0!!!
Draco, sprawdzilem, dziala bez problemu.
No proszę. Bo ja rtclocka włączyłem, RWTEST powinien już pokazywać rzeczywiste czasy transmisji.
rw test pokazuje:
reading: 8465 B/sek
writing 5510 B/sek
average 6987 B/sek.
Rzuca się w oczy, że wyniki są prawie takie same jak wczoraj, chociaż to nie powinno być możliwe. Jesteś pewien, że nie testujesz ROM-u Hiasa?
Tak to inna atarka w stanie fabrycznym.
to wejdź :D
... co to jest "Conf drive" w idebios i jaka jest tego czegoś praktyczna funkcja? Nie mogę doczytać w docach coś. ... . . . ;)-
Draco - dzięki za ten US, pomaga ;)-
Jak nie mogę wyjść, to po co mam wchodzić :P
Kurde.
"Conf drive" to jest domyślny napęd dla SDX. Czyli defaultowy: ten, z którego odczytuje się CONFIG.SYS. Jeśli na zero jest ustawion, wtenczas "Boot drive" jest pod rozwagę brany. Gdy i ten zero reprezentuje, nic już jak tylko D1: pod rozwagę wzięte być może.
But drajw natomiast to jest to, z czego się MyDOS & Co. butować będą. Amen.
Simius - to chyba jednak bedzie wiekszy problem z ta atarka :-)
Zdazylo mi sie dziś .. a probowalem na dwoch atarkach i kilka razy ze dane kopiowane przez sio na IDE... niby przeszly a był zonk... tzn. zgrywałem dwa filmiki mario i contra.... po odpaleniu contry na vs.com zwis w połowie filmiku :-) tak jakby dane gdzieś sie zje...y ... koopiowalem z sdx 4.44 , komenda COPY :-)
Update:
I jeszcze XEGS z gniazdem "PBI"
Pin wczoraj przypomniał mi o D2D, gdyby ktoś miał ochotę się pobawić, to wrzuciłem na stronę przykładowy WAV http://drac030.krap.pl/pl-kmkjz-pliki.php
Niestety, konwersja nie wyszła najlepiej, a program pt. Audacity, którym kiedyś można ją było robić, już nie obsługuje eksportu na 8-bitowe WAV-y, a przynajmniej ja tego na obecnej wersji nie umiem zrobić :/
Ja mam 1.2.6.
Edit -> Preferences -> File formats : Uncompressed Export Format: WAV (Microsoft 8bit PCM)
i wówczas normalnie z File -> Export As WAV
Sam nie wiem dlaczego format ustawia się globalnie , a nie przy eksporcie ale cusz ... :)
O 1.2.6 jest napisane na stronie, że nie chodzi pod win7, więc nawet nie próbowałem instalować.
W 1.3.13 tego, o czym piszesz, nie ma. Natomiast zdołałem się jednak dokopać do ośmiobitowego eksportu: File -> Export -> Other uncompressed formats -> Options -> Header: WAV (Microsoft), Encoding: Unsigned 8-bit PCM. Uff.
Tyle że zanim to znalazłem, zdołałem ściągnąć jakiś "Wave MP3 Editor FEELS FREE" (?), który robi konwersję na 8-bitów i to zdecydowanie lepiej niż mplayer (a ten robi je takiej jakości, że można się zabić dechą z gwoździem). Z Audacity muszę dopiero porównać.
A ja mam win7 i to 64b . 1.2.6 chodzi jak złoto więc nie wiem co oni wymyślili :) Na starej zasadzie - nie wiedziałem, że się nie da, więc to zrobiłem :)
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » KMK/JZ IDE+ 2.0 już jest i działa.
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 58 zapytań