... pytanie po co?
Dlaczego się tak przypierdalasz, jak bym coś złego komuś chciał zrobić? - tego nie rozumiem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Skojarzenia typów plików SDX
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
... pytanie po co?
Dlaczego się tak przypierdalasz, jak bym coś złego komuś chciał zrobić? - tego nie rozumiem.
Epi, wyluzuj.
Pinek przecież chce coś zrobić dla ludu!!
Chciałbym zauważyć, że Pinek raczej chce, aby to lud zrobił coś dla niego, niż odwrotnie.
Proponowane istniejące rozwiązania z góry odrzuca, nie testując ich, a następnie przy pomocy wulgaryzmów insynuuje, jakobym miał złe intencje, podczas gdy jedynie sugeruję utworzenie bardziej odpowiedniego miejsca dla tego wątku (i podobnych wątków, w których ludzie przedstawiają pomysły na nowe i/lub potrzebne rozwiązania).
Jednocześnie chciałbym dodać, że pomysł jest dobry. Wątpliwości co do mojej opinii powinny rozwiać wspomniane wcześniej programy, w których miałem swój wkład i są przykładem jego realizacji.
Trzeba jednak pamiętać, że wszyscy zajmujemy się Atari w swoim wolnym czasie i każdy z nas, nie wyłączając koderów, ma też wiele własnych pomysłów, na których zrealizowanie często tego czasu brakuje. Nieco nie na miejscu jest więc oczekiwanie, że w pierwszą lepszą środę lub czwartek wszyscy koderzy nagle rzucą swoje codzienne sprawy i w ciągu 2 godzin i 53 minut napiszą każdy program na czyjeś żądanie.
Co do pierwszego zdania - nie wydaje mi się. IDE+ sprzedał się bodaj w ilości 170 egz. a tego rodzaju wsparcie będzie znacznym udogodnieniem dla większości użytkowników SDX i wspomnianego interface'u.
... wiesz, Epi. Bo jak się okazuje runext istnieje od (strzelam) 2-3 lat i nikt jakoś nie zauważył potencjału tego programu. Wykazując (stare) nowe możliwości chciałem po prostu zachęcić kodera, by zrealizował wykonanie "playera", który i tak na chwilę obecną istnieje. Czy dorobienie do istniejącego programu / kodu możliwości odczytania parametru to takie duże wyzwanie? Od samego początku piszę dokładnie o co mi chodzi - chodzi mi o "player". Wspominanie więc i doktoryzowanie się w temacie plików wykonywalnych jest więc zaśmiecaniem wątku a pisanie i rozwijanie tematu - offtopikiem :). Nie oczekuję też, że w 2.5 godziny ktoś coś napisze. Wystarczy, że się zdeklaruje jako chętny. Czy to nie wystarczy?
A co do wspomnianych "wulgaryzmów" - niechaj Cię to nie dziwi, bo Twoje wypowiedzi bywają zgryźliwe a kwestie podobne do tych, stosowanych przez Dzielnego Wojaka Szwejka ;)-
Za TipView i Xunzip - szacuneczek, bardzo dobre programy. Czy mogę udostępnić wersję TV ze wsparciem dla zewnętrznego "parametru"? :)
Najnowsza wersja jest cały czas dostępna w internecie: https://github.com/epi/TipTools
Bo jak się okazuje runext istnieje od (strzelam) 2-3 lat
Kulą w płot, pierwszy anons zrobiłem tutaj w 2005 :)
Ale zanim Pinokio sflaszował sobie nową SDX, to minęły pewnie ze 3 lata :)
... bo każde flaszowanie w XEGS może pociągnąć za sobą wycieczkę na relacji Kraków <-> Wrocław :)
nie można pobrać plików z github
... eeee - mi się udało :P
TeBe - dasz radę zpaczować "podglądaczkę" do RIP'a tak, by można było zapodać jako parametr nazwę pliku z grafiką? - później wyjście w dos na "amerykańskiej" zasadzie eny-kij ;)-
a gdzie znajdę przykład kodu w asm, pozatym ta przeglądarka ma być w formacie relokowalnym SDX ?
1. przykład do pobierania parametrów z CLI był w instrukcji programowania do SDX. były dwie wersje - specyficzna dla sdx (z użyciem symboli) oraz bez ich użycia (ta metoda zadziała także w DOS XL - o ile się nie mylę).
2. to zdaje się nie musi być relokowalne.
.. z czego wiem, nie musi być to aplikacja pisana szczególnie pod SDX.
Nie musi. Przykład jest w źródłach runtime CC65 i obsługuje nie tylko Spartę X, ale również 3.x oraz DOS XL.
przykład dekompresji i wyświetlenia RIP-a jest w paczce z mads-em dostępny od paru lat ..\examples\gfx\rip
Widzę nowy D2D i bonus w postaci formatu *.WAV + obsługa covox'a ;)- Jak na razie obczajam konwersję łejwa do 8->5bit na pokeya. Gra to zajebiście ;)-
6 bitów za to, zanim zastosowałem Pecusia tablice, charczało. Natomiast po ich zastosowaniu trzeszczy jak stara szafa. Jak na kowoksie to brzmi, tego nie wiem, bo dupam - na ostatniej Grzybsoniadzie Candle siedział 20 cm ode mnie z SoundBoardem, a ja nie przetestowałem D2D na tym (mimo że ma wykrywanie Soundboardu zakodowane i używanie go jako kowoksa), albowiem zapomniałem o jego - D2D - istnieniu... :/
Draco - a czy można by do D2D dorobić możliwości podania jako parametru częstotliwości odtwarzania sampla? - chodzi w zasadzie o sample 4-bit, bo *.wav widzę, że z nagłówka pliku jest "rozkodowany" :)
Się zrobiło: nowa wersja 1.2 u mnie na stronie. W zasadzie wave'om też pozwala ustawiać częstotliwość z linii poleceń.
d2d /? wyświetla ściągę ze składni.
łoł - dziękować, dziękować. Można dzięki temu automatem odtwarzać sample różnych częstotliwości. Np dla *.SMP 4-bit ustalić sobie dla RUNEXT metodę, gdzie:
*.SM4 - 14khz
*.SM5 ....
*.SM7 - 17khz ... itd.
WAV się "rozpoznaje" sam, więc tu problemu nie ma, ale możliwości jak by coś są ;)-
OCENZUROWANO :) -
wszystko dziabie :D
(...) więc pytanie do koderów - czy ktoś chętny podejmie się napisania playera do TMC - player musi oczywiście zadziałać wraz z RUNEXT, czyli sumarycznie wystarczy by zadziałał spod SDX wraz z podaniem parametru jako argument z nazwą pliku. Nie stać mnie na wiele, lecz mogę postawić za taki player z 10 browarów na Głuchołazach ;)-
(...)
Ktoś chętny? :D
No cóż. Co prawda nie zrobiło się na poczekaniu, ale przysiadłem nockę i na bazie neoplay zrobiłem Ci tmcplay.
Pliki należy sobie skopiować do odpowiednich katalogów (u mnie A:>BIN> i A:>MAN>) a RUNEXT.CFG proponuję wyedytować tak:
TMC,A:>BIN>TMCPLAY.COM
lub jeśli wola
TMC,A:>BIN>TMCPLAY.COM,% /X
Prosiłbym, żebyś pin sprawdził jak to gra, bo obawiam się że uwaliłem sobie stereo :( Program mi pokazuje, że wykrył ale kompletnie go nie słychać.
MAN TMCPLAY
lub
TMCPLAY
pokaże sposób wywołania playera i listę parametrów (MAN bardziej szczegółowo).
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Skojarzenia typów plików SDX
Wygenerowano w 0.087 sekund, wykonano 31 zapytań