Draco - jakim cudem flaszujesz z IDE+ SIC!'a? - jak Ci się to udaje? Jaki config, z jakiego dysku i jak to się dzieje że działa?
Już z BW-Dosa próbuję i kończy się to błędem na: bank 0
Błąd polega na zawieszeniu się na odczycie - ciągle czyta z HDD i końca nie widzę :), albo wyskakuje Error 138
EDIT:
Zrobiłem dump'a pod SDX 4.44 SIC!'a - zapisał plik na 512kB, czyli ok - tylko na koniec po "zassaniu" danych z carta posypało się logo. Tak się dzieje na 130XE z 6502, nie wiem jak na 65c816, bo jeszcze do tego nie doszedłem ;)-
EDIT:
SICFLASH ruszył mi właśnie z BW-DOS'a i IDE+ z takim zastrzeżeniem, że błąd odczytu nie wyskakuje wyłącznie w chwili, gdzie dane pobierane są z D1:. Odwołanie do dowolnie wybranej innej partycji powoduje, iż program się wykrzacza mimo, iż prewencyjnie nie podejmuje prób odczytu z partycji 512B/sektor...
EDIT:
:D - nic z tego. Wywaliło się na: Bank 18 ;) - Ponowna próba - wywaliło się, tylko tym razem zamiast zwisu na Bank 18 jest dodatkowo Error 139. Plik zapisany SICDUMP'em - zczytałem nim 512kB danych i próbowałem to ponownie na SIC'u zapisać. Chyba pozostaje uwiązać sznurem Atari do grzyba i flaszować ze sio. Bez sensu :)
Kontakt: pin@usdk.pl