Od 3 lat mam autko ubezpieczone w Alianz ... w tym roku postanowilem od nich odejsc (przynajmniej na rok :D ). A to dlatego ze walneli zwyżke za wiek ;) normalnei poczułem sie młodo ... i jako ze mam 28 a u nich teraz trzeba mieć skonczone 29 ... chce im podziękować.
Rok temu podnieśli skladke ale i tak byli najtańsi. W tym roku przegieli ... wiem ze byly podwyżki ale dajac za wiek +40% ... i do zaplaty 1320 zł :-)
Jak cos autko 96 rok, 1.4 benzyna, 3 drzwi --- jakby ktoś chciał wiecej info lub cokolwiek wiedzial to zapraszam na priv...moze ktoś ma promocyjne kody ... lub zna kogos w agencji ? ;D
Lukałem w te wszystkie kalkulatory ... i niby najtaniej wychodzi w MBANK.
Ale mam jeden szkopuł ... Auto sprowadzone 3 lata temu znizki wziete ze skutera (który jest w PZU). Po roku miałem kolizje.Zabrali zniżki i po 2 latach bede miał -20%.
WYpełniając wniosek przez strone mbanku jest tam wzmianka
"Liczba szkód spowodowanych w ostatnim okresie ubezpieczenia"
I tu jest pytanei chodzi o ostatni rok czy to co sie wydazylo 2 lata temu tez sie liczy ? Wie ktoś czy jedyna opcja walić na Mlinię ?
Byłem też w agencji i tanio wychodzi za PZU (jakies znizki jako nowy klient z samochodem) ... ale mając niedajboze kolizje ... uwalają znizki na wszystkie pojazdy jakie sie u nich ma...wiec to raczej odpada...
Czekam na podpowiedzi :-)