Sikor napisał/a:Stwierdzam tylko fakt. Według solucji - bez grzyba z zainstalowanego IDE nie pójdzie.
Rozumiem, Twoim zdaniem dwa pierwsze punkty (ściągnięcie z netu archiwum ZIP o wielkości 2,2 MB, zawierającego długie nazwy plików, oraz rozpakowanie go) znakomicie da się wykonać na Atari, wobec tego punkt 3, w którym ośmieliłem się wymienić "jakieś APE", jest zupełnym skandalem.
Przypomnę punkt 5:
Drac030 napisał/a:5) jeśli wstaje SDX, to dajemy COLD /N, przytrzymujemy SHIFT (żeby odpiąć IDE), wciskamy RETURN
Więc - według tego - nie sflaszujesz z IDE. Później piszesz - że sflaszujesz.
I gdzie tu "sprzeczność"? Czyżbym napisał i potem uporczywie powtarzał, że jest to JEDYNY sposób sflaszowania SDX? Monsoft zapytał o "opis jak można sflaszować" (nie napisał: "proszę mi podać wszystkie sposoby sflaszowania SDX"). Więc podałem mu opis sposobu NAJPROSTSZEGO.
Punkt 3 - wymaga APE lub odpowiednika? Po cholerę? Może wolę makeatr i puścić na przykład z SIO2SD lub z pendrive-a po SIO2USB?
Ale przecież nikt Ci nie broni. ATR to ATR, jak chcesz, możesz go sobie otworzyć przez Sio2SD albo SIO2USB. Albo nagrać zawartość na magnetofon i odtworzyć stamtąd (acz to oczywiście będzie wymagało wykonania zmian we flaszerze, których jednak nikt Ci nie broni wykonać, o ile umiesz :P).
A chcąc sflaszować z atr-a podpiętego pod KMK2 - według opisu jest zalecenie, aby wyłączyć.
Ale że ten opis dotyczy flaszowania z IDE, to jest tylko Twoje wyobrażenie. Wybacz, ale ja za Twoje iluzje nie odpowiadam.
Więc- według opisu - nie da się? Tak wynika z Twego tekstu po prostu. Historia zostanie. Błędy solucji też.
A owszem, historia pewnie zostanie ;)
Więc wypada teraz sprostować, że się da (lub zatwierdzić, że z KMK2 ni chuchu)) i tyle. Po co więc się pienisz?
Kiedy to Ty się pienisz, czepiłeś się jak pijany płotu czegoś, co Cię nie dotyczy - mojej odpowiedzi skierowanej do Monsofta, z której ten jest, póki co, zadowolony. Możesz mi wyjaśnić, dlaczego generujesz sobie posty akurat w tym wątku?
KMK
? HEX$(6670358)