Otóż radośnie zabawiając się od kilku dni SIC!'em nasuwają mi się pewne pytania, czy niejasności w temacie oprogramowania wspomnianego urządzenia.
Testy początkowo przeprowadzałem na XEGS, który jak wiadomo przez większość postrzegany jest jako ikona standaryzacji i braku odstępstw od oryginału :D ... początkowo stwierdziłem, że może coś z kompem jest nie tak, lecz szybko okazało się, iż ORYGINALNE 65XE, czy 600XL (64k) zachowuje się dokładnie tak, jak XEGS, więc :) ... hmmm - różnicy nie widzę.
Pytania:
1. ATARI - czy spotkał się ktoś z problemem nierozpoznawania typu pamięci siccarta pod sicflash.com?
2. ATARI - czy komuś udało się zaprogramować SDX? (flasdisk.com) i w jakiej konfiguracji sprzętowo programowej od strony Atari
3. ATARI - czy komuś się może sicflash.com zawiesza?
4. PC - pod SicGen zdarza się, że nie można dodać pliku do listy mimo, iż miejsce jest a nazwa nie zawiera znaków niedozwolonych?
5. PC - pod SicGen raz miałem sytuację w której dodany plik (i dodany jako pierwszy) znalazł się na pozycji bodaj 254 :)
6. ATARI - czy udało się komukolwiek z was "zflaszować" carta z dysku twardego? (pytanie dotyczy wyłącznie PBI)
:) - czy ktokolwiek oprócz autorów i jednej może osoby używa tego cartridge'a? ;)- ... czy reszta leży może we foliach i pudełkach :D