udalo sie przeportowac na a2600 beeperka z zx spectrum
calkiem ok jak na tak slaby sprzecik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Konsole » beeper player dla a2600
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
udalo sie przeportowac na a2600 beeperka z zx spectrum
calkiem ok jak na tak slaby sprzecik
xxl: wow, całkiem sympatycznie to dźwięczy :D a ile zajmują te muzyczki w oryginale na A2600? btw - wysłałem Ci mail'a.
Przestery są dość duże, ale i tak ciekawe.
Rozumiem, że da radę tylko 2 kanały?
Czy to leci przez przetwornik 4bit? Bo ta konsola chyba nie ma realnego beepera, jak XL?
tak, tylko 2 kanaly - wiecej zaczyna sie robic smietnik (mozliwe, ze trzeba dokladniej cyklowac).
przetworniki 4 bitowe, ustawilem zeby pierwszy kanal gral polowe ciszej (wydaje mi sie lepiej to wychodzi). jest mozliwosc generowania mowy i grania instrumentami na samplach - dobra jakosc (tu nie mam jakiegos krotkiego przykladu ze spectrumowego sample trackera)
xxl, a może odwrotnie: czy możliwa by była konwersja muzyczek z TIA na POKEY-a? Ten w sumie - jak by nie patrzeć - jest rozwinięciem części logiki TIA odpowiedzialnej za dźwięk. Muzyczki z dem i interek np. grupy Trilobit aż proszą się o przeniesienie. :)
Z ciekawości, ile % CPU idzie na taką muzyczkę? Da się jeszcze coś zrobić poza odgrywaniem?
Eee, to i statyczną tęcze da się załączyć... Poprosimy pliki *.z26 a nie *.mp3 (inaczej *.rom lub *.bin) ;)
@XXL, zainteresuje Cię może SID2TIA - jest wątek na atariage o tym: http://www.atariage.com/forums/topic/14 … nversions/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Konsole » beeper player dla a2600
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 62 zapytań