udalo sie przeportowac na a2600 beeperka z zx spectrum
calkiem ok jak na tak slaby sprzecik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Konsole » beeper player dla a2600
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
udalo sie przeportowac na a2600 beeperka z zx spectrum
calkiem ok jak na tak slaby sprzecik
xxl: wow, całkiem sympatycznie to dźwięczy :D a ile zajmują te muzyczki w oryginale na A2600? btw - wysłałem Ci mail'a.
Przestery są dość duże, ale i tak ciekawe.
Rozumiem, że da radę tylko 2 kanały?
Czy to leci przez przetwornik 4bit? Bo ta konsola chyba nie ma realnego beepera, jak XL?
tak, tylko 2 kanaly - wiecej zaczyna sie robic smietnik (mozliwe, ze trzeba dokladniej cyklowac).
przetworniki 4 bitowe, ustawilem zeby pierwszy kanal gral polowe ciszej (wydaje mi sie lepiej to wychodzi). jest mozliwosc generowania mowy i grania instrumentami na samplach - dobra jakosc (tu nie mam jakiegos krotkiego przykladu ze spectrumowego sample trackera)
xxl, a może odwrotnie: czy możliwa by była konwersja muzyczek z TIA na POKEY-a? Ten w sumie - jak by nie patrzeć - jest rozwinięciem części logiki TIA odpowiedzialnej za dźwięk. Muzyczki z dem i interek np. grupy Trilobit aż proszą się o przeniesienie. :)
Z ciekawości, ile % CPU idzie na taką muzyczkę? Da się jeszcze coś zrobić poza odgrywaniem?
Eee, to i statyczną tęcze da się załączyć... Poprosimy pliki *.z26 a nie *.mp3 (inaczej *.rom lub *.bin) ;)
@XXL, zainteresuje Cię może SID2TIA - jest wątek na atariage o tym: http://www.atariage.com/forums/topic/14 … nversions/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Konsole » beeper player dla a2600
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 59 zapytań