(Pomysł na nagrodę) Po aktualnym przejrzeniu sprzętu stwierdzam, że mam na zbyciu
Atari 520 ST + monitor SM124. Sprzęt sprawny i w dobrym stanie wizualnym.
Mam też stację dyskietek "nieoryginalną" której stan jest nieznany - nie wiem jaki zasilacz podłączyć, ale to zwykły flop z kablem zakończony wtyczką atarowską. Na party przywiozę też inne flopy i zasilacze więc mam nadzieję, że przy pomocy bardziej kumatych partyzantów stacja zostanie odpalona :-)
Wczoraj testowałem satana który wrócił z serwisu od Piguły z tym ST i wyszło, że coś jest nie teges (znikają katalogi), ale na pewno uda się ten problem rozwiązać - dorzucił bym więc i tego satana.
Dodatkowo: W innym wątku zostało ustalone, że ST ma rozszerzenie pamięci i zegar - niestety koszyczek z bateriami i łączącymi je kablami się "odlutował". I tu znowu nadzieja na pomoc kogoś na miejscu kto wie "co i jak". Wydaje mi się więc, że w miarę krótkim czasie na party uda się uruchomić pełnosprawne stanowisko Atari ST które będzie można wręczyć zwycięzcy.
I teraz uwaga: Do całości kompletu brakuje tylko _myszki_!
Może ktoś by się dorzucił? Ja mam tylko jedną i nie oddam.
Nie będzie też miało IMHO sensu wręczanie tego sprzętu jeśli któryś z elementów będzie niesprawny - przecież złomu nie wypada wręczać.
No więc jeszcze raz ponawiam prośbę o myszkę do Atari ST
No chyba, że mój pomysł "jest gupi" - to odwołam.
* - uprzedzając pytania: Kolekcjonerem nie jestem a na stanie pojawiły mi się kawałki TTki które chciałbym w wolnych chwilach poskładać w całość i odpalić. Nie będę miał więc i tak czasu na bawienie się tym ST.