Sqward: Oj. Bo właśnie zamówiłem dwie sieciówki. To internet bez tego minta nie pójdzie?
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » *KUPIĘ* zewn. stację dysków SF314 do Atari ST
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sqward: Oj. Bo właśnie zamówiłem dwie sieciówki. To internet bez tego minta nie pójdzie?
qrde do mnie też idzie sieciówka z usb i właśnie chyba bez mint-a bo nie na rady...
Ale może Sqward odpwie bo temat też mnie interesuje :P
Zaxon szybciej wyprodukował netbus-a niż ja doszedłem jak zaintalować mint-a :(
Net pójdzie bez minta. Tylko, że pod mintem działa najlepiej. Są tam aplikacje, których ja używam (przedewszystkiem svn).
Do ftp i irca można śmiało używać Tosu i Stinga.
Do bani, chcialem to prawie turbo kupic ale koles nie wysyla za granice....., dostal maila moze sie opamieta.
Neta to odpalicie i z 1040 st i spod tosa,
Wczorajsze testy, plik 135 mb, transfer po sieci do 1040 ste i ultrasatana , 6 godzin i przerzucony.
To stosunkowo wartko.
Wczorajsze testy, plik 135 mb, transfer po sieci do 1040 ste i ultrasatana , 6 godzin i przerzucony.
To masz coś nie tak, jak na swoim EtherNEC'u podpiętym do STE z dyskiem twardym Vortex'a targałem wav'a 80MB i zajęło to około 30/50 minut ( dokładnie nie pamiętam bo było to z 7 lat temu :P ).
Edit:
A z resztą to da się prosto obliczyć. Na ST sieciówki pod złącze kartridge'owe lecą 50KB/s, czyli:
w 1 sekundę masz 50KB pobranych
w 10 sekund masz 500KB pobranych
w 100 sekund masz 5MB pobranych
w 1000 sekund (17min) masz 50MB pobranych
Oj, Panie, masz coś narąbane z konfiguracją mocno :D Kto to konfigurował? :P :D
no , sprawdzalem odczyt ok 30-50kb z FTP na lapku ale potem jest chwila zwiechy, nie wiem ,zapis do Usatana? Nie wydaje mi sie, tak jak mowisz, pewnie da sie to skonfigurowac lepiej, ja poki co nie potrafie, uzywam configa zrobionego przez zyczliwego Atarowca zeby karty sprawdzac, skoro dzialaja wolno to moga i szybciej.
Ale rozumiem, że kartę mozna podpiąć też bezpośrednio do routera, czy innego syfu, i też pójdzie?
tak, to nie ma znaczenia.
Sqward:
No i fantastycznie.
Jak karty dojdą, to pewnie będę Cię męczył o detale. :)
(Ustawienia, oprogramowanie dla ST i Falcona itp. Ale to dopiero, jak dojdą).
Yerz,
nie tylko Ty będziesz go męczył :)
Chociaż po wczorajsze zabawie hddriverem, skasowałem cały dysk z softem do Falcon-a i zaczynam zabawę od nowa :P
Chociaż po wczorajsze zabawie hddriverem, skasowałem cały dysk z softem do Falcon-a i zaczynam zabawę od nowa :P
Eee, ale jak to? :D Dzisiaj rano zerknąłem do instrukcji hddriver'a i faktycznie było napisane że zmiana typu partycji nie powoduje utraty danych i to pogrubioną czcionką :) Coś gdzieś popłynąłeś ;)
NIe wiem,pewnie tak :)
Co prawda Kroll mi jeszcze pomagał :)
Po tym jak miałem z kilku partycji "zafajkowaną" tylko jedną z trzy razy musiałem potwierdzić że tak tak tak...
Z automatu wróciło mnie do hddriver-a a później wyjebało..
Widziałem że jest coś nie tak już przy starcie jak ct63 walczyło z dyskiem zamiast od razu wystartować...
Chyba w głuchołazach trzeba będzie ogarnąć raz a porządnie Falcon-a :P
Chyba w głuchołazach trzeba będzie ogarnąć raz a porządnie Falcon-a :P
Ale przecież wcześniej jest Częstochowa :P
Z trójmiasta nikt nie chce jechać :( tzn. (Piter, Cieplik)
Bardzo chętnie bym się wybrał !
Z trójmiasta nikt nie chce jechać :( tzn. (Piter, Cieplik)
Bardzo chętnie bym się wybrał !
Czy ja wiem. Dwa BEZPOŚREDNIE pociągi dopier.dalają z Gdańska do Częstochowy (dworzec "Osobowa") z czego ten rozsądniejszy to sypialny
23:07 - 7:15 (jedzie 8 godzin).
Przy przesiadkach jakaś grupa zawsze się przyda (jeden pociąg trzyma za odrzwia, żeby nie odjechał, a reszta wsiada), ale tu chyba taka potrzeba nie zachodzi.
______EDIT___________
A nie, jeszcze jeden jest:
6:28 - 14:39
.
I tak bym pojechał swoim autem ...
Tylko chętnych na taki wyjazd brak :(
Zakładając że pojechał by ze mną 1osoba to i tak było by taniej niż pkp (fabia tdi z klimą w trasie pali ok. 5 on)
Olej to że nikt nie chce jechać z Tobą, dawaj sam, jak ze mną też nikt nie będzie chciał jechać to jadę sam i tyle :D
Yerz'u, a Ty też się nie próbuj wymigać od wyjazdu :P
Pomyśle o tym...
To jeszcze Kroll-a trzeba będzie włączyć i będzie konkretny skład :P
1. Yerz: 10mHz ST nie będzie w 100% kompatybilne z 8mHz, zwłaszcza w dziedzinie muzyki oraz efektów hardwareowych.
OK, nawracając do tematu, zajmijmy się na moment stacją SF354.
Tak myślałem, że to wszystko jest nazbyt piękne i oczywiście stacja nie działa, jakkolwiek jest w perfekcyjnym stanie wizualnym.
Podłączyłem kabel w stacji do portu "IN".
Czy ta stacja MA WYĆ??? Czy też raczej ma być całkowicie cicho, dopóki czegoś nie chcę odpalić z komputera?
Ta wyje bez przerwy za każdym razem, jak włączam Atari (co ciekawe, nie wyje sama z siebie po włączeniu przełącznika na pozycję ON).
Jakkolwiek jednak ją widzi, bo po podłączeniu do IN i włączeniu komputera po jakimś czasię TOS pokazuje obecność drive'a, czego nie czyni, gdy stacja jest odłączona.
Dyskietek żadnych nie czyta, chociaż są prawidłowo przygotowane na Falconie.
Lampką nawet nie świeci podczas naciskania na Drive B, mruga tylko podczas włączania i wyłączania ST.
Jakieś uwagi?
PS: Na razie podłączyłem do STfm, więc sprawdzam napęd B na desktopie.
___________EDIT____________
Łukasz przełożył z krzyżackiego:
Stacja B nie odpowiada, proszę sprawdzić połączenie i ponowić próbę (czy tam - "włożyć dyskietkę", ch.uj wie).
.
Wyć to może nie, ale to normalne że stacja działa po uruchomieniu komputera (jeżeli jest stacją A:) - TOS próbuje odczytać dyskietkę.
Btw. Jeśli stacja wyje, to możliwe że kabel do stacji (ten w środku) może być włożony odwrotnie.
No nie wiem. I tak by fabrycznie odwrotnie kabel FDD podłączyli? Hm.
W końcu podkluczyłem 520ST, dla którego jest to jedyna stacja on-board.
Zachowuje się dokładnie tak samo, jak opisano powyżej, oprócz tego, że TYM RAZEM kontrolka głównie się ŚWIECI.
Coraz dziwniejsze.
HE he!
Skąd ja to znam kupujemy sprzęt Atari za niemałe pieniąchy drżącymi rękami podłączamy i qpa..
Założę wątek w 16/32 bit, bo tu mało kto znajdzie.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » *KUPIĘ* zewn. stację dysków SF314 do Atari ST
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 47 zapytań