saulot napisał/a:jury, ty siebie czasami czytasz?
Zawsze :P
saulot napisał/a:Pozatym nie chcę wspominać, że np. atarowskie przeglądarki są daleko w tyle jeżeli chodzi o jakiekolwiek standardy sieci web. Na prostych stronach ok, dasz radę, na innych nie sądzę (o ile Ci się wcześniej przeglądarka nie wywali).
Więc tak, poradzisz sobie bez PC/czegoś tam innego o ile jesteś amatorem bólu i stracisz więcej czasu niż powinieneś.
Z niepotrzebowaniem PC to tak tylko sobie palnąłem :P Oczywiście że PC u mnie dość mocno pośredniczy w wymianie danych z Falconem. Natomiast co do przeglądarek to fakt, że przy przeglądarkach atarowskich to bywają duże problemy, ale przyznam szczerze że z Hihgwire bardzo dużo da się pobrać bezpośrednio z sieci ( piszę tu o atarowych rzeczach oczywiście ) Natomiast z NetSurf'em to już chyba nie ma w ogóle żadnych problemów, ale sam jeszcze NetSurf'a nie obadałem :]
YERZMYEY/HOOY-PROGRAM napisał/a:Jury:
a właśnie mistrzu, potrzebuje sposobu na szybkie i bezproblemowe kopiowanie danych z jednego Falcona na drugiego. Jeśli wymaga nakładów finansowych, to tez podaj, najwyżej sprawa przesunie się w czasie.
Do ewentualnego hardware'u oczywiście od razu soft obsługujący.
Dzięki.
Ja bym to robił sieć -- sieć. Chyba masz od zaxona NetUSB, więc po tym będzie latać do 400KB/s co raczej wystarcza do przerzutu danych atarowych. Z rok temu targałem coś koło 600MB i trwało to jeśli dobrze pamiętam sporo poniżej godziny godziny ( chyba ze 40 minut ), więc nie jest źle :)
--
Edit, to co opisałem powyżej to czasy i prędkości pod CT6x :) u Ciebie będzie latać do 50KB/s na "standardowym" sterowniku. Wydaje mi się że gdzieś ( lecz nie pamiętam gdzie :P ) czytałem że są sterowniki które na gołym Falconie powinny pociągnąć więcej.