Zepsuło się. Już naprawiamy.
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SpartaDOS X 4.43
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no , przeflashowane i teraz jest ok. Kopiowanie leci.
To super dzieki za ta kompatybilnosc z secam
Szkoda ze jestem na wakacjach ale wszystko
przetestuje pod koniec tygodnia Thx
Zapraszamy do nowej witryny http://sdx.atari8.info.
o co chodzi z tym config.sys? czyżby to było wysłuchanie naszych błagań i sparta inicjuje się z configa w romie? a jeśli nie to jak to działa?
Jeśli SDX nie znajdzie na bootdisk pliku config sys, to wrzuca w to miejsce swój default :) - bodajże robi tak od 22 lat. Coś przeoczyłeś ;)-
Zapraszamy do nowej witryny http://sdx.atari8.info.
nie dziala. wchodzi na truba strone...
Działa. Tyle tylko, że język polski jakoś lepiej do mnie przemawiał.
byłby duzy problem gdybym poprosił o dodanie linka do mojej www z intSDX ?
ps. 1000 post !
melduję, że nie działa... to znaczy działa, ale nie działa... czy coś da się z tym zrobić?
www nie działa, pojawia się strona truba...
a mi o co innego chodzi, ten soft pod windę do edycji romdysku nie potrafi chyba pracować na pliku atraxa...
czyli jak zmienię sobie config.sys w romdysku to bez stacji sparta odpali mi się z tego pliku?
@innuendo: Poprzednio były 2 wersje językowe. Teraz zaczęliśmy od angielskiej bo flagcounter pokazywał spory odsetek zagranicznych wizytatorów. Na razie zdecydowaliśmy z Drakiem, że przy niej pozostaniemy ze względu na niedobory czasowe (konieczność synchronizacji itp.). Natomiast dużo łatwiej się teraz modyfikuje zawartość strony (dzięki!), przez co będzie częściej uaktualniana. :)
@bezrobotny: 1. Zrób co każą w poście #34. 2. Zmodyfikuj SDX Imagerem obraz intSDX128 wg uznania. 3. Zaszyfruj go programem SDX2Atrax (do ściągnięcia w dziale Add-ons). 4. Nagraj na Atraxa 5. I tak nie za bardzo wiem po co chcesz koniecznie modyfikować ROM...
ja chcę zmienić config.sys żeby ładował mi domyślne sterowniki - czy to jest do osiągnięcia?
No toz po to to jest, miedzy innymi, mozesz sobie zaladowac sterowniki na CAR: ,mozesz zaladowac swoj config.sys na CAR: .
Wielkie dzięki za nowy kawał dobrego softu :) Jak przyjdę do domu, to sobie sflashuję.
"Kawał dobrego softu" wymagał małego service-packa. Teraz jest na stronie aktualna wersja.
@lotharek: byłby, bo sekcja "linki" chwilowo straciła poparcie mas.
mialem na mysli podobne rozwiazanie jak jest z ATARIMAXEM
coś jest zwalone, ta strona raz się pokazuje, a później znów nie... coś źle pokonfigurowane.
czy ktoś może potwierdzić powyższy post ?
trub, strona zawsze się pokazuje. Nie miałam z nią jeszcze żadnych problemów.
mi też działa kiedy tam wchodzę :P
mialem na mysli podobne rozwiazanie jak jest z ATARIMAXEM
Dodałem poniżej "manufacturers websites" z linkami.
BTW. U Ciebie na stronie intSDX też by się przydał link do nas. I szybko podlinkuj się z manualami na naszą stronę zamiast samemu hostować (póki GoodByteXL się nie dowiedział) :/
@lotharek: cytat z Twojej stronki:
"The SpartaDOS X has the most powerful database ever developed for the Atari. It rivals dBASE III in search speed!"
Nie wydaje mi się, żeby ta baza danych ujrzała kiedykolwiek światło dzienne. Zdaje się, że była tylko w planach, które najwyraźniej nie wyszły już po wypuszczeniu jakichś materiałów reklamowych (i stąd to zdanie, które też już gdzieś widziałem).
Po drugie, akapit znajdujący się poniżej (czyli trzeci) jest żywcem przepisany ode mnie: http://drac030.krap.pl/en-sparta-info.php Mógłbyś przynajmniej zaznaczyć, skąd wszystkie trzy akapity pochodzą.
Wielka prośba
SDX upgrade flasher - czy nie można zapętlić programowania banku?
Bank 14: Read....Flash...Veryfy...
Bank 15: Read....Flash...
ERROR: Programing failed!
Przerabiałem już updater wersje 4.42 więc wiem, że to możliwe.
----------------------------------
Z cartem SIC - programuję wersję "SDX443_siccart.atr" dla flasha SIC_256k.
Jak zbootować atarkę by uruchomił się SDX ?
UPDATE: już wiem, nie ruszy z QMEGiem :( a po zbootowaniu z AtariOS i przełączeniu na QMEG zwiecha pod Reset :(
.
SDX upgrade flasher - czy nie można zapętlić programowania banku?
Dodamy, ale raczej to będzie zrobione jako "retry/cancel"
Jak zbootować atarkę by uruchomił się SDX ?
Pod QMEGiem tradycyjnie należy użyć INIDOS.SYS (najnowszej wersji).
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » SpartaDOS X 4.43
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 63 zapytań